LIFESTYLE

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Φίλιππος Πλιάτσικας- Πόσο χρονών γίνεται

Lifenews

Σαν σήμερα, στις 13 Αυγούστου του 1967 γεννήθηκε στην Αθήνα ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, Φίλιππος Πλιάτσικας

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας από πολύ μικρή ηλικία είχε δείξει την κλίση και το ταλέντο του στη μουσική κι έτσι ξεκίνησε να ασχολείται δυναμικά από όταν ήταν μόλις δώδεκα ετών.

Εκτός από τραγουδιστής είναι και σπουδαίος συνθέτης και στιχουργός και ήταν έναν από τους ιδρυτές του πολύ επιτυχημένου συγκροτήματος «Πυξ Λαξ».

Μετά από την διάλυση του συγκροτήματος ακολούθησε σόλο καριέρα και ερμήνευσε κομμάτια τα οποία γνώρισαν τεράστια επιτυχία.

Στο μουσικό του ταξίδι συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως: οι R.E.M., ο Στινγκ, ο Mc Yinka, ο Έρικ Μπάρντον, ο Μαρκ Άλμοντ, ο Steve Wynn, ο Gordon Gano, οι Loop Guru, οι I Muvrini, η Χάρις Αλεξίου, οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, ο Διονύσης Τσακνής, ο Βασίλης Καζούλης, ο Βασίλης Καρράς, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Δημήτρης Μητροπάνος και πολλούς άλλους. Εμφανίστηκε σε πολλές συναυλίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και συνεχίζει να το κάνει. Το 2005 και το 2006, συνεργάστηκε με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Διονύση Τσακνή σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Αυτή η διετής συνεργασία ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη συναυλία, με τίτλο "25 χρόνια - Η ροκ μας", με προσκεκλημένους όλους τους σημαντικότερους τραγουδιστές της βιομηχανίας.

Την άνοιξη του 2007, κυκλοφορεί ένα από τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ του μέχρι σήμερα στην προσωπική του σταδιοδρομία, που ονομάζεται «Omnia».

Το 2009, κυκλοφορεί το επόμενο άλμπουμ του «Μπαλαρίνες Επιτρέπονται» και περιοδεύει σε 10 ευρωπαϊκές πόλεις.

Το 2011, οι Πυξ Λαξ επανενώθηκαν. Αυτοί οι παλιοί φίλοι συναντήθηκαν στη σκηνή για μια σειρά συναυλιών. Αυτό θεωρήθηκε τότε το μουσικό γεγονός της χρονιάς.

Ακολούθησαν πετυχημένοι δίσκοι και τραγούδια που τα σιγοτραγουδάμε έως και σήμερα.

Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα και στον εξωτερικό είτε μόνος του είτε ως συγκρότημα «Πυξ Λαξ» και έχει θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: Gossip-tv.gr

READ MORE

LATEST NEWS