LIFESTYLE

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: «Πάντα ο φόβος εκτίθεται βίαιος. Ο θυμός έρχεται να καλύψει τον φόβο»

Lifenews

Μίλησε σε συνέντευξή του ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Για το πώς διαχειρίζεται το θέμα της βίας ως πατέρας δυο παιδιών, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Είστε πατέρας δύο παιδιών. Πώς διαχειρίζεστε το θέμα της βίας;

«Ζούμε μια στιγμή φοβερής υπερπληροφόρησης. Νομίζω ότι σήμερα περισσότερο εκτίθεται η πραγματικότητα παρά δημιουργείται μια νέα. Η βία είναι κοινός τόπος όλων των κοινωνιών - ανέκαθεν. Η δε κακοποίηση της γυναίκας, ο εγκλωβισμός, η φυλάκιση ή ο καταποντισμός της και ο βαθύς τρόμος που νιώθει το ανδρικό φύλο απέναντι της είναι γνώρισμα όλων των εποχών της ιστορίας του ανθρώπου. Από τα πιο προβληματικά σημεία στην ιστορία του ανθρώπου είναι ο φόβος που νιώθει ο άνδρες για τη γυναίκα».

Και μετατρέπει τον φόβο σε βία;

«Πάντα ο φόβος εκτίθεται βίαιος. Ο θυμός έρχεται να καλύψει τον φόβο. Η βία έρχεται να νικήσει την ανασφάλεια. Δεν υπάρχει άνθρωπος ασφαλής που είναι βίαιος. Αμα νιώθω ασφαλής γιατί να είμαι βίαιος, να φωνάξω, να χτυπήσω; Ολα αυτά είναι γνωρίσματα της ανασφάλειάς μου. Γι’ αυτό μιλάω για τον φόβο του άνδρα και όχι για τη βία του άνδρα. Ισως πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε γιατί νιώθει τόσο τρομοκρατημένος απέναντι στη γυναίκα. Κοιτάζοντας το θύμα, αγνοείς διαρκώς τον θύτη. To φως πρέπει να πέσει πάνω στον θύτη, όποιο και αν είναι το θέμα μας. Aυτός χρειάζεται να φωτιστεί, να κατανοηθεί, μπας και θεραπευτεί»

Πηγή: Το Βήμα

READ MORE

LATEST NEWS