HOLLYWOOD NEWS

Jessie J: Διαγνώστηκε με ΔΕΠΥ και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή στα 36 της

Lifenews

Δείτε την ανάρτηση της Jessie J

Τα τελευταία χρόνια, καθώς τα διαγνωστικά κριτήρια για διάφορες καταστάσεις και διαταραχές γίνονται όλο και πιο ευαίσθητα, παρατηρούμε ακόμα και ενήλικες να καταφέρνουν, επιτέλους, να δώσουν ένα όνομα, ακόμα και στα 30 και στα 40 χρόνια τους, για ό,τι ένιωθαν, από παιδιά, να τους κάνει να αισθάνονται διαφορετικοί και να τους δυσκολεύει, στο σχολείο ή/και στις προσωπικές σχέσεις τους.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι πλέον και η Jessie J. Η 36χρονη τραγουδίστρια διαγνώστηκε με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και ΔΕΠΥ πριν από περίπου 3 μήνες και μοιράζεται την εμπειρία της σε μια αρκετά διαφωτιστική ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram:

«Όταν το λέω σε άλλους πολλές αντιδράσεις είναι, “ναι, το ξέραμε” (είμαι σίγουρη ότι αυτό θα σκέφτεστε τώρα κάποιοι από εσάς) και φυσικά κι εγώ το ήξερα σε κάποιον βαθμό αλλά όταν απέκτησα μωρό ας πούμε ότι φάνηκε περισσότερο. Κι αυτό ήταν ανακουφιστικό, από μία έννοια, καθώς το έκανε λιγότερο βαρύ και τρομακτικό. Αλλά υπήρξαν και στιγμές που ένιωθα ότι δεν μπορούσα να μιλήσω γι’ αυτό. Γ**α το όμως, να που μιλάω. Το μοιράζομαι με τον κόσμο.

»Είναι παράξενο να ξέρεις ότι είσαι κάπως διαφορετικός και ότι νιώθεις διαφορετικά τα πράγματα σε όλη σου τη ζωή και ξαφνικά μια μέρα, εκεί που δεν το περιμένεις, κάποιος να σου εξηγήσει το γιατί. Το ΔΕΠΥ έχει ένα ευρύ φάσμα και είναι σαν μυστήριο το να προσπαθείς να καταλάβεις τη δική σου εκδοχή σε αυτό, έτσι το ένιωσα εγώ. Να καταλάβεις τρόπους να το αντιμετωπίσεις, να ξεχωρίσεις και να μεγαλώσεις με αυτό. Για να είμαι ειλικρινής, τώρα νιώθω ότι είναι μια υπερδύναμη, αρκεί να το δεις από τη σωστή οπτική, να έχεις τη σωστή υποστήριξη και ανθρώπους γύρω σου που μπορούν να προχωρήσουν μαζί σου.

»Με έκανε να σκεφτώ από την αρχή τη ζωή μου. Τον τρόπο που υπάρχω, που αντιμετωπίζω τα πράγματα. Τις σχέσεις που είχα. Πώς εργάζομαι και πώς αγαπώ.

»Με ενδυνάμωσε και ταυτόχρονα, ειλικρινά, σε κάποιες στιγμές με έπνιξε. Αν υπάρχει κάτι που μου έδωσαν τα social media, είναι η ευκαιρία να σχετιστώ, να συνδεθώ και να θεραπευτώ μαζί με αγνώστους που έχουν ευγενική καρδιά και περνούν κάτι παρόμοιο. Ανέκαθεν ήμουν ειλικρινής στο ταξίδι της ζωής μου.

»Και ξέρω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που περνούν το ίδιο πράγμα και ειλικρινά απλώνω το χέρι μου να πιάσω το δικό σας γιατί θέλω και το δικό μου να το κρατήσουν. Δεν έχω όρια, αυτό το ξέρουμε.

»Με έκανε να αγαπήσω τον εαυτό μου ακόμα περισσότερο. Αγκαλιάζω τον 11χρονο εαυτό μου. Ποια θα έπλενε τα αθλητικά παπούτσια της με οδοντόβουρτσα όταν είχε στρες και θα ζούσε μέχρι σήμερα με 1000 λίστες για να μη νιώθει ότι η ζωή της καταρρέει;

»Γνωρίστε ακόμα καλύτερα τον εαυτό σας στη διάρκεια της ζωής σας. Και αγαπήστε τον. Τίποτα στη ζωή δεν ορίζει το ποιοι είμαστε, αλλά μας βοηθάει να εξελιχθούμε και να γίνουμε μια πιο ολοκληρωμένη εκδοχή του εαυτού μας».

Δείτε την ανάρτηση:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jessie J (@jessiej)

 ΠΗΓΗ: marieclaire.gr

READ MORE

LATEST NEWS