LIFESTYLE

Eurovision 2025: Γενεύη και Βασιλεία οι πόλεις που είναι υποψήφιες να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό

Lifenews

Η τελική απόφαση θα παρθεί από την αρμόδια επιτροπή, τον Αύγουστο

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ελβετίας, SRG ανακοίνωσε τις δύο χώρες που διεκδικούν τη διοργάνωση της Eurovision 2025.

Ο μουσικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2025 στην Ελβετία, μετά τη νίκη του Nemo στην προηγούμενη Eurovision, με το τραγούδι «The Code».

Αν και αρχικά, είχε ακουστεί ότι ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στη Ζυρίχη ή στη Βέρνη, ο SRG έθεσε εκτός αυτές τις επιλογές και ανακοίνωσε πως οι υποψήφιες πόλεις είναι η Γενεύη και η Βασιλεία.

Οι δήμοι των πόλεων που ενδιαφέρονταν να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό είχαν το περιθώριο να στείλουν τις υποψηφιότητές τους μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Αφού η επιτροπή τις εξέτασε προσεκτικά κατέληξε στις δύο αυτές πόλεις. Η τελική απόφαση ωστόσο, θα παρθεί τον Αύγουστο.

Τα κριτήρια που εξέτασε η αρμόδια επιτροπή ήταν μεταξύ άλλων, η χωρητικότητα των σταδίων, οι δυνατότητες μετακίνησης με τα ΜΜΜ για τους επισκέπτες, η διαθεσιμότητα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, η ασφάλεια, αλλά και το συνολικό πακέτο παροχών της εκάστοτε πόλης.

Οι πιθανότερες ημερομηνίες για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι 13 Μαΐου για τον Α΄Ημιτελικό, 15 για τον Β’ Ημιτελικό και 17 Μαΐου για τον μεγάλο τελικό. Οι επίσημες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν από την ΕΒU όταν οριστικοποιηθούν.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

READ MORE

LATEST NEWS