LIFESTYLE

Τουρκία: Το bullying στη Δημητρίου με τη σημαία, η επεισοδιακή συναυλία του Ρουβά το ’97 και τα σχόλια μίσους στη Βανδή

Lifenews

Τις τελευταίες ώρες η Δέσποινα Βανδή έχει γίνει το πρώτο θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο, στα social media και στην…Τουρκία!

Η διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια μπήκε στο στόχαστρο των Τούρκων μετά την ακύρωση της συναυλίας της στο Τσεσμέ της Σμύρνης το βράδυ της Τετάρτης 17/7, την οποία διοργάνωνε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV).

Η Βανδή ακύρωσε την εμφάνισή της στο Τσεσμέ της Σμύρνης

Η Δέσποινα Βανδή μόλις κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ, ζήτησε να κατέβει τονίζοντας πως αν δε γίνει δεκτό το αίτημά της, δε θα εμφανιστεί καθόλου και θα αποχωρήσει.

 

Η  αφίσα που οδήγησε στην ακύρωση της συναυλίας

Η πρόεδρος του παραρτήματος του τουρκικού Ιδρύματος στην περιφέρεια της Σμύρνης, Γκιουλνούρ Σονμπαϊρακτάρ, ανέβηκε στη σκηνή ανακοινώνοντας ότι η Ελληνίδα τραγουδίστρια δεν θα εμφανιστεί και θα επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου σε όποιους από τους θεατές το επιθυμούν.

Σύμφωνα με τοπικά, τουρκικά μέσα, η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενίζλι, είπε ότι η Δέσποινα Βανδή δεν βγήκε στη σκηνή «επειδή θέλει να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ» και συνέχισε εμφανώς εκνευρισμένη: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να τολμήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας, ούτε την αφίσα του Ατατούρκ. Δεν μπορεί ούτε καν να το σκεφτεί. Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης».

Η απάντηση της Δέσποινας Βανδή

Η Δέσποινα Βανδή, σε ανάρτησή της στο Instagram μέσω της εταιρίας παραγωγής, εκφράζει τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στη Σμύρνη και αναφέρει πως την ευθύνη για την ακύρωση της συναυλίας φέρει εξ ολοκλήρου το TEV καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο».

«Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή.

Ύβρεις και υποτιμητικά σχόλια στο Instagram της Βανδή
Παροξυσμό προκάλεσε στους Τούρκους χρήστες του Instagram η απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει την εμφάνισή της στη Σμύρνη, έπειτα από την ανάρτηση αφίσας του Κεμάλ Ατατούρκ στον χώρο της εκδήλωσης.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση, πολλοί είναι οι Τούρκοι που έχουν μπει στο Instagram της Δέσποινας Βανδή και σχολιάζουν με επιθετικό τρόπο τις φωτογραφίες της κατηγορώντας τη για ασέβεια, λέγοντάς της να μην ξαναπεράσει τα σύνορα της χώρας της και βάζοντας φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ.

Από το στόχαστρο των Τούρκων όμως, δεν ξέφυγε ούτε ο Βασίλης Μπισμπίκης αφού κάτω και από τις δικές του φωτογραφίες υπάρχουν σχόλια Τούρκων.

«Ελπίζω να μη βρείτε αεροπορικό εισιτήριο και να γυρίσετε κολυμπώντας πίσω» γράφει ένας χρήστης στα σχόλια.

 

Η Άντζελα Δημητρίου για το περιστατικό με την τουρκική σημαία

Η Άντζελα Δημητρίου πριν έξι μήνες είχε βρεθεί καλεσμένη στο Στούντιο 4 και μέσα σε όλα αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που συνέβη στο παρελθόν και είχε πάρει τότε έκταση.

«Η κακή εποχή ήταν όταν εγώ είχα πάει στην Τουρκία για να τραγουδήσω και με βάλανε και σήκωσα τις δύο σημαίες και είπα φιλάω την τούρκικη και την ελληνική. Και πέσανε όλοι επάνω μου και μου έκαναν bullying» αποκάλυψε η Άντζελα Δημητρίου.

«Ο καλλιτέχνης και η μουσική δεν έχουν σύνορα. Η μουσική πάει παντού» τόνισε η Άντζελα Δημητρίου.

Η επεισοδιακή συναυλία του Σάκη Ρουβά στην πράσινη γραμμή στην Κύπρο το 1997

 

Γυρίζουμε τώρα τον χρόνο πίσω και πηγαίνουμε στις 19 Μαΐου 1997 όταν ο νεαρός τότε Σάκης Ρουβάς είχε βρεθεί στην Κύπρο, για μία κοινή συναυλία με τον τούρκο συνάδελφό του Μπουράκ Κουτ.

Η συναυλία, που διοργανώθηκε σε ποδοσφαιρικό γήπεδο της κατεχόμενης Λευκωσίας από τα Ηνωμένα Έθνη και με την έγκριση της Κυπριακής κυβέρνησης, είχε στόχο την επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Οι δύο δημοφιλείς τραγουδιστές θέλησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να περάσουν μέσω της μουσικής τους, μηνύματα ειρήνης και συμφιλίωσης των δύο λαών.

Αντ’ αυτού, δέχτηκαν σκληρή κριτική και έντονες αποδοκιμασίες.

Το εξαγριωμένο πλήθος, οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από την οποία δεν έλειψαν οι συμπλοκές με δακρυγόνα και ο πετροπόλεμος.

Ο νεαρός σταρ δεν μπορούσε να πιστέψει, ότι η υποτιθέμενη συναυλία ειρήνης, παραλίγο να εξελιχθεί σε διπλωματικό επεισόδιο. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης καταδίκασαν τον Σάκη Ρουβά και ο κόσμος θεώρησε τη συναυλία, μεγάλη προδοσία.

Όπως αποδείχτηκε, το «λάθος» του Σάκη και του μάνατζέρ του, ήταν διπλό, καθώς η ημερομηνία της συναυλίας, 19 Μαΐου, συνέπιπτε με τη μέρα της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους.

Ο τόπος, δηλαδή η πράσινη γραμμή, αν και επιλέχτηκε για συμβολικούς λόγους, θεωρήθηκε επίσης μεγάλη εθνική πρόκληση. Ο τραγουδιστής έφυγε γρήγορα από την Ελλάδα και έμεινε έξι μήνες στην Αμερική, ώσπου να ξεχαστεί το περιστατικό.

Επιστρέφοντας ο Σάκης από την «εξορία» του στην Αμερική, φόρεσε την περίφημη φούστα Βαλεντίνο. Η επεισοδιακή συναυλία της Κύπρου ξεχάστηκε και όλοι στράφηκαν στο νέο “σκάνδαλο”με την προκλητική εμφάνιση του νεαρού σταρ.

Με πληροφορίες απο το sansimera.gr

 

READ MORE

LATEST NEWS