LIFESTYLE

Δέσποινα Βανδή: Αυτή είναι η αφίσα που είδε και ακύρωσε τη συναυλία στην Τουρκία

Lifenews

Όλο το παρασκήνιο

Αναβρασμό προκάλεσε σε Ελλάδα και Τουρκία η απόφαση της Δέσποινας Βανδή να μην εμφανιστεί τελικά σε προγραμματισμένη συναυλίας της στο Τσεσμέ της Σμύρνης.

Όπως έγινε γνωστό μέσα από την ανακοίνωσή της, η δημοφιλής τραγουδίστρια αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη συναυλία της στη Σμύρνη της Τουρκίας, το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουλίου καθώς θεώρησε ότι αλλοιώθηκε ο χαρακτήρας αυτής.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με θέματα που αφορούν στη χώρα μας και στη θέση της στο εξωτερικό, επέλεξε να μην τραγουδήσει στο Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (Ίδρυμα που βοηθά οικονομικά παιδιά να σπουδάσουν), όταν είδε ότι στον χώρο της εκδήλωσης αναρτήθηκε μία γιγαντοαφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Το Tlife.gr παρουσίασε την αφίσα που είδε η Δέσποινα Βανδή και αποφάσισε να μην τραγουδήσει:

Μετά την ακύρωση της εμφάνισης της Δέσποινας Βανδή, ο δήμαρχος ανέφερε στο κοινό ότι: «Η κυρία πρέπει να φύγει αμέσως από τα σύνορα αυτής της πόλης. Καμία δύναμη δεν μπορεί να επιχειρήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας ούτε την αφίσα του Ατατούρκ. Δεν μπορεί καν να το σκεφτεί αυτό. Η κυρία να φύγει από τα σύνορα της πόλης. Ήρεμα, ειρηνικά, όμως ελπίζω ότι δε θα σκεφτεί ποτέ να κατεβάσει τη σημαία μιας χώρας, που αποκτήθηκε με αίμα, τις σημαίες που έχουν θαφτεί πολλά παιδιά και την έκαναν σύμβολό τους, σε όποια χώρα επισκεφτεί ξανά. Ελπίζουμε αυτό να γίνει ένα ιστορικό μάθημα για εκείνη».

 
Η απάντηση της Δέσποινας Βανδή
 
«Με απόλυτο σεβασμό προς το κοινό που θα με τιμούσε με την παρουσία του στη συναυλία μου, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ανακοινώνω ότι για λόγους του Τουρκικού Ιδρύματος Παιδείας που αποφάσισε να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως μια συναυλία δίνοντάς της μια απαγορευμένη και μη συμφωνημένη πολιτική προσέγγιση, η συμμετοχή μου στην εκδήλωση δεν είναι δυνατό να συμβεί», έγραψε η Δέσποινα Βανδή στα social media.

READ MORE

LATEST NEWS