LIFESTYLE

Λυδία Κονιόρδου: Η Ρωσίδα γιαγιά, ο ρόλος στη Γη της Ελιάς & η επικείμενη συνεργασία με τη Σάττι

Lifenews

«Χαίρομαι πολύ που παίζω με τη Μαρίνα, το γνώριζα ότι θα παίξουμε μαζί».

Η Λυδία Κονιόρδου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Καλύτερα αργά και μίλησε στην Αθηναΐδα Νέγκα για τη ζωή της, τον ρόλο της στην επιτυχημένη σειρά του Mega, Η γη της Ελιάς, για τα 50 χρόνια που έχει να πάει διακοπές αλλά και για τη συνεργασία της με τη Μαρίνα Σάττι σύντομα στην Επίδαυρο.

«Χαίρομαι πολύ που παίζω με τη Μαρίνα, το γνώριζα ότι θα παίξουμε μαζί» είπε αρχικά για τη Σάττι με την οποία θα βρεθεί στη σκηνή της Επιδαύρου.

Στη συνέχεια έκανε μία σύγκριση ανάμεσα στον ρόλο της στη Γη της Ελιάς και την καθημερινότητά της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ρόλος που παίζω στην τηλεόραση (στη Γη της ελιάς) που τον αγαπώ πολύ, είναι πολύ εγώ, είμαι οικολόγος, ασχολούμαι συνέχεια με τον κήπο, είμαι με ένα καρότσι και κουβαλώ χόρτα και μου λένε ότι είμαι όπως στην τηλεόραση.

Μεγάλωσα στη φύση, παρατηρώ από πολύ νωρίς πριν από την κλιματική κρίση τις αλλαγές. Έβλεπα το ζόρι που τραβάνε τα φυτά. Από παιδί έβλεπα τις αλλαγές. Δεν θα ξεχάσω την εικόνα μιας αχλαδιάς, που δεν ήταν η ώρα της, γέμισε αχλάδια και μετά ξεράθηκε. Τα έδωσε όλα. Ήταν το κύκνειο άσμα της.

Υπάρχει πολύ μεγάλη σύγχυση για την πράσινη πολιτική, διότι σε κάθε κρίση κατά καιρούς κινητοποιείται η ανεξέλεγκτη δύναμη του κέρδους που μετατρέπεται σε απληστία και ο κόσμος γίνεται δύσπιστος στην πράσινη μετάβαση. Αν πράσινη μετάβαση είναι να βάζουμε ανεμογεννήτριες όπου βολεύει τις εταιρείες, είναι λογικό ο κόσμος να στέκεται αντίθετος. Όπου δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δίκαιη κατανομή ο κόσμος αντιδρά. Αυτή τη στιγμή θα μπορούσαν να αναπτυχθούν πολλές ενεργειακές κοινότητες, δεν υπάρχει κίνητρο να ενωθούν οι άνθρωποι και να παράξουν ενέργεια».

Σε ό,τι αφορά την απόφασή της να γίνει υπουργός Πολιτισμού πριν από μερικά χρόνια, η Λυδία Κονιόρδου ξεκαθάρισε: «Δέχτηκα την πρόσκληση για το υπουργείο γιατί μετά δεν θα είχα το δικαίωμα να διαμαρτυρηθώ. Ο χώρος των καλλιτεχνών απολαμβάνει το έργο μου που αποσιωπήθηκε. Δεν ξέρω αν θα το ξανάκανα. Για μένα η πολιτική ήταν μια πρόκληση να προσφέρω την εμπειρία μου. Από τότε που συνειδητοποίησα τον εαυτό μου, αισθάνομαι την ανάγκη να προσφέρω στον τόπο μου. Είναι μια ανάγκη που δικαιώνει την ύπαρξή μου. Έρχεται η ζωή και σου χτυπάει την πόρτα και σου λέει έλα να βάλεις πλάτες. Λάθος, σωστό; Εγώ έτσι αποφάσισα».

Επίσης αναφέρθηκε στη σημερινή κοινωνία και διάφορα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στη χώρα μας: «Με ανησυχεί πώς μετατρέπεται ο άνθρωπος που είναι φύση κοινωνικό ον σε κάποιον που κοιτάει την πάρτη του. Βλέπουμε το κορίτσι να έχει χτυπηθεί και να μην σταματάει κανένας. Αισθάνομαι ανησυχία για το πώς ο άνθρωπος είναι εγκλωβισμένος, τρομαγμένος και που νομίζει ότι όσο πιο πολύ κοιτάει να βρει τη δική του μικρή ευκαιριούλα, τόσο πιο καλό θα κάνει στη ζωή του.

Υπάρχει μια πολύ μεγάλη οργή από την αδικία, ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ποιος του φταίει και ξεσπάνε στον πιο αδύναμο, στο παιδί του, στη γυναίκα του. Χρειάζεται υπομονή και κυρίως από τα σπίτια οι μανάδες να διδάξουν τα παιδιά τους και κυρίως τα αρσενικά παιδιά».

Μεγάλη έκπληξη ήταν το γεγονός ότι παραδέχτηκε πως έχει 50 ολόκληρα χρόνια να κάνει διακοπές και εξήγησε γιατί: «Όταν κάνεις κάτι που αγαπάς πάρα πολύ, ό,τι έβαζα στην άκρη δεν το θεωρούσα θυσία. Ας πούμε, επί 50 χρόνια δεν έχω κάνει αυτό που λέμε μπάνια. Πήγα μαθήτρια στη θάλασσα και με πήρε ο ύπνος. Ξέρω ότι όταν έχω πρόβα και παράσταση, θάλασσα δε βλέπω παρά μόνο με τα κιάλια... Πιστεύω ότι η ζωή με τον ένα ή τον άλλον τρόπο θα μας τιμωρήσει. Ήρθε η εποχή να αλλάξει ο πολιτισμός μας» .

Η Λυδία Κονιόρδου επίσης μίλησε για την οικογένειά της: «Η μητέρα μου όταν κατάλαβε ότι θα γίνω καλλιτέχνης, έφριξε. Αυτή με πήγε στο θέατρο πρώτη φορά. Είδα τον Χορν 9 χρονών και έμοιαζε σαν όνειρο. Όλη την καλλιτεχνική μου φύση την έβγαλαν η γιαγιά και η μαμά μου. Στο σπίτι της η γιαγιά μου είχε τον Μπέκετ στον τοίχο. Η γιαγιά μου ήταν Ρωσίδα. Νιώθω πολύ έντονη τη δυναμική αυτών των διαφορετικών αιμάτων μέσα μου. Το ρώσικο είναι οι μεγάλες μεταπτώσεις».

Η αγαπημένη ηθοποιός κατέληξε λέγοντας: «Μου αρέσει να είμαι μόνη μου, τα πάω καλά με τον εαυτό μου. Παρότι στα γυρίσματα στην Κύπρο περνάμε καλά, μου λείπει το σπίτι μου».

ΠΗΓΗ: Gossip-tv.gr

READ MORE

LATEST NEWS