PEOPLE

Carla Bruni: Η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας κατηγορείται για τη συμμετοχή της σε εγκληματική οργάνωση

Lifenews

Η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Carla Bruni, κατηγορείται για αδικήματα διαφθοράς και τη συμμετοχή της σε εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα, η Carla Bruni τέθηκε υπό επίσημη έρευνα για απόκρυψη στοιχείων που σχετίζονται με τη φερόμενη λιβυκή χρηματοδότηση της προεδρικής εκστρατείας του συζύγου της το 2007, δήλωσε δικαστική πηγή στο AFP.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ABC, το πρώην μοντέλο και Πρώτη Κυρία της Γαλλίας τέθηκε υπό δικαστική επιτήρηση την Τρίτη, η οποία περιελάμβανε την απαγόρευση επαφής με όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία, με εξαίρεση τον σύζυγό της, σύμφωνα με δικαστικό αξιωματούχο που δεν επιτρέπεται να κατονομάζεται δημόσια όταν μιλάει για έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι προκαταρκτικές κατηγορίες κατά της Carla Bruni περιλαμβάνουν την απόκρυψη στοιχείων, καθώς και τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με απόπειρα απάτης σε προσπάθειες εξαπάτησης των δικαστών που ερευνούν τον σύζυγό της ως ύποπτο για λήψη παράνομων κεφαλαίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις προεδρικές εκλογές του 2007, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Τη στιγμή που ο δικηγόρος της Carla Bruni δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη τοποθέτηση, ο μάρτυρας που εμπλέκεται, ο Ziad Takieddine, είναι κάθετος στις κατηγορίες ότι ο Sarkozy δέχθηκε εκατομμύρια σε μετρητά από τον εκλιπόντα Λίβυο δικτάτορα Muammar Gaddafi.

Ο Nicolas Sarkozy, πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012, έχει ήδη καταδικαστεί σε δύο άλλες νομικές υποθέσεις. Ο ίδιος έχει αρνηθεί σθεναρά ότι έχει διαπράξει αδίκημα σε όλες τις υποθέσεις.

Τον Φεβρουάριο, εφετείο στο Παρίσι επικύρωσε την ενοχή του πρώην προέδρου για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας στην προσπάθεια επανεκλογής του το 2012. Ο Sarkozy καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους, εκ των οποίων έξι μήνες με αναστολή.

Οι δικηγόροι του Sarkozy άσκησαν έφεση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, το ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας. Με την έφεση να εκκρεμεί, ο Sarkozy δεν μπορεί να φυλακιστεί σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία.

 

READ MORE

LATEST NEWS