LIFESTYLE

Μαρία Κορινθίου: Δεν μπορείς να σώσεις τον κόσμο, αλλά μπορείς να σώσεις τον κόσμο σου

Lifenews

Όλα όσα είπε η Μαρία Κορινθίου

Για το αν έχει κάνει ψυχανάλυση και πού πιστεύει πως βοηθά ο διαλογισμός, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Μαρία Κορινθίου.

Έχεις κάνει ψυχανάλυση;

Όχι, αλλά κάνω πολύ διαλογισμό. Είναι κάτι διαφορετικό και το κάνω με συνέπεια. Όταν αρχίσεις τον διαλογισμό, δύσκολα τον σταματάς. Με τα χρόνια ανεβαίνεις και επίπεδα. Όσο περνούν τα χρόνια, ανεβαίνεις... σκαλοπάτια.

Σε τι σ’ έχει βοηθήσει; Τι έχεις κερδίσει κάνοντας διαλογισμό;

Ηρεμία και διαχείριση θυμού. Είναι πολύ σημαντική αυτή η διαχείριση, διότι όλοι κρύβουμε θυμό μέσα μας κι έχουμε τραύματα. Όταν αυτά τα βλέπεις κατάματα, το επόμενο στάδιο είναι να τα θεραπεύσεις. Να τ’ αποδεχτείς και να τα συγχωρέσεις. Όταν φτάσεις στο σημείο να τ’ «αγκαλιάσεις», τότε είσαι καλά με όλα... Συνειδητοποιείς, λοιπόν, αυτό που προανέφερα: ότι όλα είναι ψευδαισθήσεις. Εμείς δημιουργούμε τα προβλήματα. Αν γνωρίζαμε πόσο υπέροχο είδος είμαστε! Ο εγκέφαλός μας είναι μια απίστευτη μηχανή που λειτουργεί σε αρμονία με την καρδιά μας. Δύο μηχανές που λειτουργούν άρτια. Εγκέφαλος και καρδιά. Το συνειδητό και το υποσυνείδητο. Αν γνωρίζαμε πόσο υπέροχοι είμαστε! Και πόσο σπουδαία πράγματα μπορούμε να κάνουμε! Και δεν εννοώ τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Εννοώ να προσφέρουμε αγάπη. Να συμπονάμε τον συνάνθρωπό μας. Να τον βοηθάμε. Όλο αυτό που αντικρίζουμε γύρω μας το έχει δημιουργήσει ο θυμός. Το ανθρώπινο είδος έχει χάσει το κέντρο του, την αυθεντικότητά του. Δεν μπορείς να σώσεις τον κόσμο, αλλά μπορείς να σώσεις τον κόσμο σου.

ΠΗΓΗ: Gossip-tv.gr

 

READ MORE

LATEST NEWS