Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε για την απώλεια της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, σε μια συναισθηματική συνέντευξη σχετικά με τον αντίκτυπο της θλίψης στα παιδιά.

Ο Χάρι κάθισε με τη Νίκι Σκοτ, μια χήρα μητέρα και ιδρυτή της φιλανθρωπικής οργάνωσης Scotty’s Little Soldiers, για μια έντονη συζήτηση σχετικά με τον αντίκτυπο του πένθους στα παιδιά και τους νέους.

Η συνέντευξη έλαβε χώρα κατά τη σύντομη επίσκεψη του Χάρι στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο, καθώς συμμετείχε σε πολυάριθμες υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένου του εορτασμού της 10ης επετείου των Αγώνων Invictus.

Η φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 2010, υποστηρίζει παιδιά που έχουν χάσει γονείς στον στρατό.

Και οι δύο δάκρυσαν καθώς η Σκοτ ​​άρχισε να του λέει την ιστορία του πώς ο πεντάχρονος γιος της έπρεπε να αντιμετωπίσει την απώλεια του πατέρα του, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 26 ετών, ενώ υπηρετούσε στο Αφγανιστάν το 2009.

«Κυριολεκτικά, ξέρετε, κατέστρεψα τον κόσμο του. Ήταν σαν τους καλύτερους φίλους», είπε η Σκοτ.

«Ήξερες ότι η ζωή δεν θα ήταν ποτέ η ίδια. Συγγνώμη, δεν πίστευα ότι θα το έκανα αυτό», πρόσθεσε η μητέρα δύο παιδιών καθώς σκούπιζε τα δάκρυά της.

Πώς αντιμερώπισε ο Χάρι την απώλεια της μητέρας του;

Ο Χάρι περιέγραψε τη δική του προσωπική θλίψη που είχε βιώσει στη ζωή του, αφού έχασε τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα σε ένα τραγικό τροχαίο το 1997, δύο εβδομάδες πριν κλείσει τα 13.

«Πείθεις τον εαυτό σου ότι το άτομο που έχασες θέλει ή χρειάζεται να είσαι λυπημένος όσο το δυνατόν περισσότερο για να του αποδείξεις ότι του λείπεις», είπε αρχικά.

«Αλλά τότε υπάρχει η συνειδητοποίηση ότι, όχι, πρέπει να θέλουν να είμαι ευτυχισμένος».

Ο 39χρονος είπε ότι θα ήταν δύσκολο για τα παιδιά να μπορούν να μιλήσουν για την απώλεια ενός γονέα, καθώς θα τα στεναχωρούσε.

«Αλλά μόλις συνειδητοποιήσω ότι αν το συζητήσω, γιορτάζω τη ζωή τους, τότε στην πραγματικότητα τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα…σε αντίθεση με αυτό το “όχι, απλά δεν πρόκειται να μιλήσω γι’ αυτό” και αυτή είναι η καλύτερη μορφή αντιμετώπισης , ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι», είπε.

«Μπορεί να είναι για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά αν το καταστείλεις για πολύ καιρό, δεν μπορείς να το καταστείλεις για πάντα, δεν είναι βιώσιμο και θα σε φάει μέσα σου».

Ο δούκας του Σάσεξ παραδέχτηκε προηγουμένως σε συνέντευξή του το 2017 ότι πέρασε σχεδόν 20 χρόνια «μη σκεφτόμενος» τον θάνατο της μητέρας του και ότι είχε πλησιάσει σε «πλήρη κατάρρευση» μετά από «απόλυτο χάος» στα 20 του, που τον οδήγησε τελικά στο να διαχειριστεί τη θλίψη του.

ΠΗΓΗ: okmag.gr