BEAUTY & STYLE

Η viral υγιεινή σαλάτα της Jennifer Aniston και πώς θα την ετοιμάσετε κι εσείς

Lifenews

Δείτε τη συνταγή

Η φημολογούμενη viral σαλάτα που έτρωγε η δημοφιλής Jennifer Aniston κάθε μέρα για 10 χρόνια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στα Φιλαράκια, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και μπορεί να σας χαρίσει ενέργεια και ένα αίσθημα κορεσμού που θα σας μειώσει την όρεξη για περιττό τσιμπολόγημα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε πως η ίδια η ηθοποιός αποκάλυψε σε μια συνέντευξή της στο ELLE ότι δεν ήταν αυτή η σαλάτα που έτρωγε στα γυρίσματα. Σύμφωνα με μια άλλη συνέντευξη της Courtney Cox στο Los Angeles Times, η σαλάτα που έτρωγαν κάθε μέρα στο γύρισμα ήταν στην πραγματικότητα μια “Cobb salad” με μπέικον γαλοπούλας, στήθος κοτόπουλου, βραστά αυγά, φασόλια garbanzo και άλλα. Το «μυστήριο» όμως η αλήθεια είναι πως δεν έχει λυθεί ακόμη και οι απόψεις διίστανται.

Είτε είναι αυτή η πραγματική σαλάτα που έτρωγε η Jennifer Aniston είτε όχι, έχει γίνει viral για τη νοστιμιά, την ευκολία και τα οφέλη της για την υγεία, οπότε μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε την- Αξίζει τον κόπο!

Πώς θα την φτιάξετε

Πρώτα, μαγειρέψτε το πλιγούρι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κινόα, καστανό ρύζι ή πλιγούρι farro.

Όσο ετοιμάζεται το πλιγούρι, ψιλοκόψτε ένα κόκκινο κρεμμύδι, μίνι αγγουράκια, δυόσμο, μαϊντανό και φιστίκια Αιγίνης.

Μόλις το πλιγούρι είναι έτοιμο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίξετε όλα τα κομμένα υλικά μέσα σε ένα μπολ και μετά να προσθέσετε λίγα ρεβίθια, ένα μικρό κομμάτι φέτα, λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τη σαλάτα καλά και απολαύστε την!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Eating Healthy (@eatinghealthyfeed)

Με τη ματιά μιας διατροφολόγου…

Η διατροφολόγος Morgan Tarmann δοκίμασε τη συνταγή και εξέφρασε τη γνώμη της:

«Αν και δεν είναι σίγουρο ότι είναι η ακριβής σαλάτα που έτρωγε η Jennifer Aniston, θα την έτρωγα άνετα κάθε μέρα για μεσημεριανό. Όχι μόνο είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξετε, αλλά αποτελεί ένα χορταστικό, plant-based γεύμα. Τα λαχανικά και το πλιγούρι έχουν φυτικές ίνες, το ελαιόλαδο και τα φιστίκια παρέχουν καλά λιπαρά για την καρδιά και τα ρεβίθια αποτελούν μια εξαιρετική φυτική πηγή πρωτεΐνης», εξήγησε στο The Every Girl.

«Αυτό που μου αρέσει πολύ σε αυτήν τη σαλάτα είναι ότι είναι ευέλικτη. Αν και μου αρέσουν όλα τα υλικά ως έχουν, θα μπορούσα να αλλάξω το πλιγούρι με ένα διαφορετικό είδος σιταριού, να προσθέσω επιπλέον μπαχαρικά ή μερικά ακόμη λαχανικά. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να παραλείψετε τη φέτα και να χρησιμοποιήσετε ένα φυτικό τυρί», συνέχισε η ίδια προσθέτοντας μάλιστα ότι προτείνει αυτήν τη σαλάτα σε όλους τους πελάτες της ως μια εύκολη, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συνταγή.

Πηγή Vita

READ MORE

LATEST NEWS