PEOPLE

Έλον Μασκ: Kατηγορείται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με δύο υπαλλήλους του

Lifenews

Ήθελε παιδιά για να διαιωνίσει το IQ του

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX, Έλον Μασκ, κατηγορείται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με δύο υπαλλήλους του, συμπεριλαμβανομένης μιας εκπαιδευόμενης κι ότι ζήτησε από μία άλλη να φέρει στον κόσμο τα παιδιά του για να διαιωνίσει το είδος του, αποκαλύπτει έκθεση που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο πάμπλουτος επιχειρηματίας δημιούργησε μια κουλτούρα στις εταιρείες του -τόσο στη SpaceX όσο και στην Tesla- που έκανε τις εργαζόμενες γυναίκες να αισθάνονται άβολα.

Αυτή είναι η τελευταία από μια σειρά καταγγελιών εναντίον του Μασκ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για συχνή χρήση ναρκωτικών όπως LSD, κοκαΐνη, έκσταση, «μαγικά μανιτάρια» μαζί με μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας του.

Η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι γυναίκες που εργάζονταν στην Tesla ισχυρίζονται ότι τους έδειξε «ασυνήθιστη προσοχή ή ότι τις «καταδίωκε».

Ήθελε παιδιά για να διαιωνίσει το IQ του

Μια αεροσυνοδός της αεροδιαστημικής εταιρείας του Μασκ, SpaceX, έχει δηλώσει ότι προσφέρθηκε να της αγοράσει άλογο με αντάλλαγμα το σεξ. Το περιστατικό αυτό συνέβη το 2016.

Μια άλλη γυναίκα, η οποία παραιτήθηκε από την SpaceX το 2013, είπε ότι ο Μασκ της είχε ζητήσει ουκ ολίγες φορές να φέρει στον κόσμο τα μωρά του.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είναι πατέρας τουλάχιστον 10 παιδιών, έχει υποστηρίξει ουκ ολίγες φορές ότι, στον πλανήτη υπάρχει κρίση υπογεννητικότητας κι ότι όσοι έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης, θα πρέπει να τεκνοποιήσουν.

Η έκθεση γράφει επίσης ότι μια γυναίκα που εργαζόταν στη εταιρεία SpaceX είχε λάβει επανειλημμένα γραπτά μηνύματα από τον Μασκ που της ζητούσε να πάει στο σπίτι του νυχτιάτικα.

Πρώην εργαζόμενοι μηνύουν την SpaceX

Εκτός από την έκθεση της WSJ, το CNN μεταδίδει ότι πρώην εργαζόμενοι της SpaceX έκαναν μήνυση στο Έλον Μασκ για παράνομες απολύσεις και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Η SpaceX και ο CEO της εταιρείας, Έλον Μασκ, μηνύθηκαν χθες από πρώην υπαλλήλους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι απολύθηκαν παράνομα επειδή εξέφρασαν ανησυχίες για διακρίσεις λόγω φύλου και σεξουαλική παρενόχληση στην εταιρεία, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.

Η μήνυση που κατατέθηκε σε πολιτειακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια από οκτώ εργαζόμενους που απολύθηκαν το 2022, υποστηρίζει μεταξύ άλλων:

«Ο Μασκ θέλει να είναι «ο ηγέτης σε ένα νέο κόσμο διαστημικών ταξιδιών, αλλά διοικεί την εταιρεία του σε σκοτεινούς αιώνες - αντιμετωπίζοντας τις γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα που αξιολογούνται με βάση το μέγεθος του σουτιέν τους, βομβαρδίζοντας τον χώρο εργασίας με άσεμνα σεξουαλικά πειράγματα».

Οι οκτώ πρώην εργαζόμενοι είχαν συντάξει μια ανοιχτή επιστολή το 2022, όπου επέκριναν τον Μασκ και προέτρεπαν τα στελέχη της SpaceX να κάνουν την κουλτούρα της εταιρείας πιο περιεκτική.

Η επιστολή, την οποία υπέγραψαν τουλάχιστον 400 άλλοι εργαζόμενοι, ζητούσε από τη διοίκηση της SpaceX να καταστήσει σαφές ότι οι δηλώσεις του Μασκ -ιδίως στο X (πρώην Twitter)- δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις ή τις αξίες της εταιρείας.

Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής, οι οκτώ υπάλληλοι απολύθηκαν ύστερα από εντολή του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, όπως ισχυρίζονται.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

READ MORE

LATEST NEWS