HOLLYWOOD NEWS

Emilia Clarke: Μετά τα δύο ανευρύσματα φοβόταν ότι «θα πεθάνει» στα γυρίσματα του Game of Thrones

Lifenews

«Όλες οι ανασφάλειες που έχεις για τη δουλειά σου πολλαπλασιάζονται μέσα σε μία νύχτα»

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Emilia Clarke στο «Game of Thrones», που απογείωσε τη φήμη της, βρέθηκε σε επισφαλή θέση όταν η 37χρονη σήμερα ηθοποιός υπέστη δύο ανευρύσματα, την περίοδο που υποδυόταν την Daenerys Targaryen, από το 2011 έως το 2019. Το πρώτο, το 2011, λίγο μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της πρώτης σεζόν, για να ακολουθήσει ένα δεύτερο, το 2013.

Όλα άρχισαν όταν ένιωσε έντονη αδιαθεσία σε μια προπόνηση στο γυμναστήριο. Δύο εβδομάδες μετά, δεν μπορούσε να θυμηθεί ούτε το όνομά της. «Υπέφερα από αφασία, ως αποτέλεσμα του τραύματος στον εγκέφαλό μου» έχει γράψει στο New Yorker. «Στις χειρότερες στιγμές μου, ήθελα να με βγάλουν από την πρίζα. Ζητούσα από το ιατρικό προσωπικό να με αφήσει να πεθάνω. Η δουλειά μου, κάθε όνειρο που είχα κάνει για τη ζωή μου, επικεντρωνόταν στη γλώσσα, στην επικοινωνία. Χωρίς αυτήν, ήμουν χαμένη».

Η αφασία της ήταν ευτυχώς προσωρινή και σταδιακά ανέκτησε την ικανότητα ομιλίας της. Ωστόσο το 2013 υπέστη ένα ακόμα ανεύρυσμα, που οδήγησε σε μια δεύτερη επέμβαση.

Όπως θυμάται σήμερα στο Big Issue για εκείνη τη δύσκολη περίοδο, «όταν έχεις μια εγκεφαλική βλάβη μεταβάλλει την αίσθηση για τον εαυτό σου σε δραματικό επίπεδο, όλες οι ανασφάλειες που έχεις για τη δουλειά σου πολλαπλασιάζονται μέσα σε μία νύχτα.

»Ο πρώτος φόβος που είχαμε όλοι ήταν, Θεέ μου, θα χάσω τη δουλειά μου γιατί πιστεύουν ότι δεν είμαι ικανή να τη φέρω σε πέρας;».

«Όταν έχεις μια εγκεφαλική βλάβη μεταβάλλει την αίσθηση για τον εαυτό σου σε δραματικό επίπεδο, όλες οι ανασφάλειες που έχεις για τη δουλειά σου πολλαπλασιάζονται μέσα σε μία νύχτα. Ο πρώτος φόβος που είχαμε όλοι ήταν, Θεέ μου, θα χάσω τη δουλειά μου γιατί πιστεύουν ότι δεν είμαι ικανή να τη φέρω σε πέρας;».

Φοβόταν ότι από το στρες της ερμηνείας μπροστά σε τόσους ανθρώπους μπορεί να πάθαινε και άλλη εγκεφαλική αιμορραγία και σκεφτόταν: «Αν πεθάνω, ας πεθάνω τουλάχιστον στην τηλεόραση».

Μετά από αυτή την εμπειρία ίδρυσε, μαζί με τη μητέρα της, Jennifer, την οργάνωση SameYou, «αφιερωμένη στην υποστήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν εμπόδια σε μια βιώσιμη απασχόληση στην αγορά εργασίας» σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή στην ιστοσελίδα της.

«Μια χρόνια κατάσταση μειώνει την αυτοπεποίθησή σου, σε αποδυναμώνει και σε κάνει να νιώθεις μοναξιά. Ένα από τα πιο έντονα συναισθήματα που έχω νιώσει με την εγκεφαλική βλάβη μου είναι βαθιά μοναξιά. Αυτό προσπαθούμε να ξεπεράσουμε».

Ωστόσο πάνω από μία δεκαετία μετά, νιώθει ότι εκείνη η εμπειρία της έδωσε μια «υπερδύναμη».

ΠΗΓΗ: marieclaire.gr

READ MORE

LATEST NEWS