ΣΧΈΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΞ

5 green flags που δείχνουν πως, τελικά, ο άνθρωπος που βγαίνεις είναι για σχέση

Lifenews

Αν αναγνωρίζεις αυτά τα 5 στον άνθρωπό σου,

Είτε γνωριστήκατε σε dating apps, είτε είστε σε κοινή παρέα, είτε απλώς βρεθήκατε τυχαία σε ένα πάρτι, συναντήθηκαν οι ματιές σας και νιώσατε την καρδιά σας να κάνει αυτό το «τσικ», η αρχή του dating με έναν άνθρωπο είναι πάντα γεμάτη ενθουσιασμό και μυστήριο. Στέλνετε μηνύματα, φλερτάρετε, θέλεις να βγάλεις προς τα έξω την πιο ενδιαφέρουσα πλευρά του εαυτού σου κι αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν αυτό το άτομο αξίζει να κάνετε σχέση. Εδώ είναι που πρέπει να ασχοληθείς με τα green flags του.

Για red flags έχουμε μιλήσει, για beige flags το ίδιο. Τώρα, θα δούμε τα σημαντικότερα όλων. Tα green flags είναι αυτά τα σημάδια που «φωνάζουν» ότι κάποιος αξίζει τον χρόνο και τα συναισθήματά σου, κι υπάρχει πιθανότητα να περάσετε καλά μαζί για καιρό. Είναι αυτό που οι πράξεις επιβεβαιώνουν τα λόγια και εσύ καταλήγεις να χαμογελάς το βράδυ, την ώρα που πέφτεις για ύπνο, επειδή είστε χαρούμενοι.

Τα green flags δεν έχουν σχέση με τα «κουτάκια» που έχεις στο μυαλό σου για τον ιδανικό σύντροφο και, αν είσαι λίγο ειλικρινής, θα παραδεχτείς ότι δε έχουν αλλάξει και πολύ από την εποχή που ήσουν στην εφηβεία. Δεν θα μιλήσουμε για εμφάνιση και χημεία εδώ πέρα, αλλά για ενδείξεις ωριμότητας.

Ποια είναι τα green flags των εν δυνάμει συντρόφων, λοιπόν;

Μπορούν να είναι ευάλωτοι

Το να είσαι ευάλωτος μπροστά στον άνθρωπό σου, είναι σίγουρα απελευθερωτικό. Είναι, επίσης, άβολο. Το να ανοίγεις την ψυχή σου, να εκτίθεσαι συναισθηματικά γνωρίζοντας πως θα πεις και πράγματα που κάποιος ίσως και να μην είναι έτοιμος να ακούσει, είναι σημαντικό. Αυτό ακριβώς θέλεις από τον σύντροφό σου. Η επικοινωνία γίνεται ειλικρινής και ξέρετε και οι δύο πως θα τα λέτε όλα –ούτε «-τι έχεις; - τίποτα», ούτε παιχνίδια.

Σε υπολογίζουν

Τι γίνεται στους τσακωμούς; Πώς σου μιλά, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο; Ο σεβασμός και η ευγένεια παραμένουν; Σκέφτεται διπλά τι θα πει, για να μην ξεστομίσει πράγματα που θα σε πληγώσουν; Η μόνη σωστή απάντηση εδώ, είναι «ναι».

Ξέρουν ποιοι είναι

Είναι σημαντικό να έχεις απέναντί σου κάποιον που έχει πάρει τον χρόνο του κι έχει μάθει τον εαυτό του, ξέρει τα σημεία του χαρακτήρα του που θέλουν δουλειά και κατανοεί τα συναισθήματά του. Όταν ο σύντροφό σου, ξέρει την αλήθεια του, μπορεί να κάνει ένα βήμα πίσω και να είναι ανοιχτός στη δική σου.

Έχει τη διάθεση να εξελιχθεί

Ένα άτομο που κάνει δουλειά με τον εαυτό του και παίρνει τις καταστάσεις στα χέρια του, αντί να ζει με την ελπίδα πως τα πράγματα θα φτιάξουν, είναι ένα άτομο που μπορείς να εμπιστευθείς. Όταν έρθουν τα δύσκολα, θα δουλέψετε μαζί και θα τα ξεπεράσετε μαζί.

Βλέπετε τον κόσμο με τα ίδια μάτια

Αν έχετε τις ίδιες αξίες και οι τρόποι ζωής σας είναι συμβατοί, έχετε ήδη κάνει ένα σημαντικό βήμα. Αν διαφωνείτε σε θεμελιώδη ζητήματα –το αν θέλετε παιδιά, για παράδειγμα- δεν έχει νόημα να προχωρήσετε μαζί.

ΠΗΓΗ: Jenny.gr

READ MORE

LATEST NEWS