ΣΧΈΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΞ

Γιατί είναι τόσο ερεθιστικό να λέει το όνομά σου στο σεξ

Lifenews

Η «επιβεβαίωση»

Από το «μωρό μου», «μωράκι μου», «αγάπη μου» μέχρι το dirty talking και τους πιο kinky επιθετικούς προσδιορισμούς, υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να αποκαλέσεις τη σύντροφό σου ή εκείνη εσένα κατά τη διάρκεια του σεξ. Υπάρχει βέβαια και ο πιο απλός: να πει το όνομά σου.

Τι πιο προφανές από το να σε φωνάξει «Γιώργο», «Θοδωρή», «Κωνσταντίνο», «όπως σε λένε τέλος πάντων» όταν απολαμβάνει όλα όσα της κάνεις στο σεξ.

Και ενώ θεωρητικά είναι κάτι υποτιμημένο, το να ακούσεις τελικά το όνομά σου, προκαλεί μία θεμιτή ανατριχίλα, τόσο ερεθιστική που οδηγεί ακόμα και στην κορύφωση.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Μία καθηγήτρια ψυχολογίας και μία κλινική σεξολόγος δίνουν τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Call me by my name στο σεξ

Σύμφωνα με την Dr. Michelle Drouin, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Purdue Fort Wayne, το να ακούς το όνομά σου στο σεξ είναι κάτι που σού τραβά την προσοχή. Όπως συμβαίνει όταν είσαι έξω και κάποιος σε φωνάζει.

«Από τη φύση μας αναζητάμε την ιδιοκτησία και την αγάπη ως ένα από τα πρωταρχικά ανθρώπινα κίνητρά μας. Όταν κάποιος λέει το όνομά σου, σε αναγνωρίζει εντός του κύκλου του και επιβεβαιώνει ότι σε ξέρει, ενισχύοντας πιθανώς την αίσθηση του ανήκειν», αναφέρει η ίδια μιλώντας στο Elite Daily.

Κατά τη διάρκεια του σεξ, το να ακούς το όνομά σου μπορεί να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα. Με πολύ απλά λόγια, επιβεβαιώνει την ανάγκη σου για επιβεβαίωση, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση και το αίσθημα οικειότητας που αναπτύσσεται μεταξύ σας. «Είναι σαν να σου λέει ότι είμαι μαζί σου, καθώς μου κάνεις ό,τι μου κάνεις, το οποίο μου αρέσει πολύ και οδηγεί σε αυτή την έκρηξη ερεθισμού».

Από την πλευρά της, η κλινική σεξολόγος Cyndi Darnell υπογραμμίζει την υποκειμενικότητα του κατά πόσο είναι τελικά αφροδιασιακό να ακούς το όνομά σου στο κρεβάτι. «Είναι σέξι για όσους το βρίσκουν σέξι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι σε αυτά τα πράγματα και κάποιοι μπορεί να το βρίσκουν ενοχλητικό. Δεν υπάρχει άλλωστε αντικειμενικότητα στα θέματα που άπτονται της σεξουαλικής διέγερσης».

Τι κάνεις αν καταλάβεις ότι την ξενερώνει να λες το όνομά της στο σεξ; Για την Darnell, αρκεί ένα βογκητό, ένας αναστεναγμός. «Είναι κι αυτή μία μορφή λεκτικής αντίδρασης που είναι ερεθιστική, ακριβώς επειδή φανερώνει ότι σου κάνει κάτι ευχάριστο, το οποίο απολαμβάνεις».

READ MORE

LATEST NEWS