PEOPLE

Eurovision 2024: Είναι 24 ετών και δεν έχει φύλο - Ποιο είναι το μη δυαδικό Nemo Mettler από την Ελβετία

Lifenews

Η Ελβετία είναι η μεγάλη νικήτρια του 68ου διαγωνισμού της Eurovision 2024 που διεξήχθη στο Μάλμε της Ελβετίας. Το 24χρονο Nemo με το τραγούδι The Code έκανε μια ανατρεπτική εμφάνιση και κέρδισε χιλιάδες χειροκροτήματα από τον κόσμο.

«Ελπίζω ότι αυτός ο διαγωνισμός μπορεί να ανταποκριθεί στην υπόσχεσή του και να συνεχίσει να υποστηρίζει την ειρήνη και την αξιοπρέπεια για κάθε άνθρωπο», δήλωσε το Nemo αφού παρέλαβε το τρόπαιο, το οποίο ωστόσο λίγο αργότερα έσπασε πάνω στην σκηνή.

Ποιο είναι το 24χρονο Nemo από την Ελβετία

Nemo Mettler είναι το όνομα του και γεννημένο το 1999 στο Biel/Bienne της Ελβετίας, προσδιορίζεται ως non binary, δηλαδή μη δυαδικό άτομο. Το μη δυαδικό (βλ. άνδρας και γυναίκα) περιγράφει το άτομο, το οποίο δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά ως άνδρας ή γυναίκα. Μπορεί να προσδιοριστεί και ως άνδρας και ως γυναίκα, ή οτιδήποτε στο ενδιάμεσο, ή ακόμα και έξω από τα αυτές τις κατηγορίες.

 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nemo (@nemothings)

Ασχολείται με την ραπ μουσική, τραγουδά, παίζει βιολί, πιάνο και ντραμς. Μάλιστα, έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ελβετική εταιρεία Bakara Music. Βρίσκεται στη μουσική βιομηχανία από το 2015 και έχει κυκλοφορήσει πολλά Extended Plays (EP) και singles. Το single του με την υψηλότερη επίδοση στα charts μέχρι σήμερα είναι το τραγούδι τους «Du» του 2017.

Στη δεύτερη σεζόν του The Masked Singer Switzerland το 2021/2022, οι Nemo αποκαλύφθηκαν ως γιγαντιαίο πάντα και τερμάτισαν στην πέμπτη θέση.

Το Νοέμβριο του 2023, το Nemo βγήκαν ως «μη δυαδικός» σε ένα άρθρο στο SonntagsZeitung. Σε αυτό το άρθρο, δήλωσε επίσης ότι προτιμούσε να αναφέρονταν με το όνομά του αντί για αντωνυμίες στα γερμανικά, ενώ χρησιμοποιεί επίσης τον πληθυντικό ως προς το φύλο they/them στα αγγλικά.

 

READ MORE

LATEST NEWS