ΣΧΈΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΞ

«Ο σύζυγός μου παρακολουθεί ταινίες σεξουαλικού περιεχομένου την ώρα που κάνουμε έρωτα» - Η απάντηση από την ειδικό

Lifenews

Το σεξουαλικό πρόβλημα στον γάμο της

Είναι φυσιολογικό κάθε σχέση, ειδικά αν μετρά πολλά χρόνια ύπαρξης, να περνά δυσκολίες, περιόδους χωρίς διαρκείς συγκινήσεις ή και μερικές στιγμές μεγάλης έντασης. Είναι επίσης, φυσιολογικό, με το πέρασμα του χρόνου το ερωτικό ενδιαφέρον να μειώνεται μεταξύ των συντρόφων. Πόσο φυσιολογικό είναι, όμως, ενώ το ερωτικό ενδιαφέρον δεν έχει μειωθεί ο ένας από τους δύο συντρόφους να επιθυμεί την ώρα της ερωτικής πράξης να παρακολουθεί πορνό;

Ο συγκεκριμένος προβληματισμός απασχολεί μία γυναίκα, η οποία ζήτησε τη συμβουλή της ειδικού. Η Pamela Stephenson Connolly, ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στις σεξουαλικές δυσλειτουργίες απάντησε.

«Ο σύζυγός μου και εγώ είμαστε παντρεμένοι εδώ και 31 χρόνια. Έχουμε μια ενεργή σεξουαλική ζωή (τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα), αλλά αισθάνομαι σοβαρή δυσαρέσκεια απέναντί του. Για να είμαι ειλικρινής, τον σιχαίνομαι μερικές φορές. Φαίνεται ότι δεν μπορεί να φτάσει σε οργασμό μέσω κολπικού σεξ και ολοκληρώνει μόνο όταν παρακολουθεί πορνό την ώρα της πράξης, κάτι το οποίο δεν μου αρέσει. Δεν έχει σημασία πόσο πολύ το συζητάμε αυτό ή εξηγώ το πόσο με πληγώνει, εκείνος συνεχίζει να το κάνει ούτως ή άλλως. Αισθάνομαι άχρηστη και δεν νιώθω πλέον ελκυστική. ΌΧΙ, δεν έχω “παρατήσει” τον εαυτό μου, αν αυτό αναρωτηθείτε. Δεν είμαι ένα απωθητική. Είμαι πολύ καυτή για 51 ετών! Τι συμβαίνει με αυτόν ή και με εμένα;».

Η απάντηση από την ψυχοθεραπεύτρια

«Αντιλαμβάνομαι ότι το αδιέξοδο που βιώνετε με τον σύζυγό σας δεν περιορίζεται μόνο σε σεξουαλικές καταστάσεις. Η επικοινωνία έχει γίνει δύσκολη και έχετε εμπλακεί σε έναν αγώνα εξουσίας μεταξύ σας. Είναι κατανοητό να αισθάνεστε θυμωμένη και να έχετε μεγάλη δυσαρέσκεια απέναντί του – πράγμα που από μόνο του θα μειώσει την επιθυμία σας γι’ αυτόν. Η αυτοεκτίμησή σας υποφέρει, επίσης, καθώς σε κανέναν δεν αρέσει να τον αγνοούν. Οπότε, θεωρώ, πως η συμβουλευτική ζεύγους με έναν καλό θεραπευτή θα είναι η καλύτερη ευκαιρία σας για να βοηθήσετε τη σχέση σας. Μπορείτε να μπείτε στον πειρασμό και να του δώσετε ένα τελεσίγραφο, ώστε να του δώσετε να καταλάβει ότι σκέφτεστε σοβαρά να ζητήσετε βοήθεια ως τον μόνο τρόπο για να σώσετε τον γάμο σας. Βεβαιωθείτε, όμως, ότι είστε έτοιμη και για τις δύο συνέπειες της πράξης αυτής. Επειδή δεν γνωρίζουμε τη δική του πλευρά, μπορεί να δεχθεί την πρότασή σας ή και όχι. Μπορείτε να αντέξετε το τι θα επακολουθήσει μετά την άρνηση;».

ΠΗΓΗ: marieclaire.gr

READ MORE

LATEST NEWS