HOLLYWOOD NEWS

Μπίλι Πάιπερ: Η ποπ, τα βραβεία και ο ρόλος της στην ταινία «Scoop» του Netflix

Lifenews

Στη νέα της ταινία υποδύεται την παραγωγό πίσω από τη συνέντευξη του BBC που κατέστρεψε για πάντα τη δημόσια εικόνα του πρίγκιπα Άντριου

Η Μπίλι Πάιπερ μπορεί να περηφανεύεται ότι ως τραγουδίστρια της ποπ ήταν καλή, αλλά ως ηθοποιός είναι καλύτερη. Γεννημένη πριν από 41 χρόνια στο Σουίντον της Μεγάλης Βρετανίας, είχε δείξει από μικρή την πρόθεσή της να ασχοληθεί με τον χώρο του θεάματος. Στα 5 της ξεκίνησε μαθήματα χορού, στα 7 της συμμετείχε στα πρώτα της διαφημιστικά, στα 15 της κυκλοφόρησε το πρώτο της single -το «Becauce we want to», που σκαρφάλωσε στο Νο1 του βρετανικού chart καθιστώντας την τη νεότερη αοιδό με αυτό το κατόρθωμα-, στα 16 της πήρε το κινηματογραφικό βάπτισμα του πυρός -ή περίπου- ως κομπάρσα στην ταινία «Evita» με τη Μαντόνα.

Ας μη μακρηγορούμε. Ως τραγουδίστρια έχει κάνει δύο albums -«Honey to the B» (1998) και «Walk of life» (2000)-, που γνώρισαν αρκετή επιτυχία, αλλά δεν άλλαξαν και τον ρου της ποπ. Ισως γι’ αυτό η ανήσυχη Πάιπερ αποφάσισε να στρέψει το βλέμμα της στην υποκριτική και να ρίξει μαύρη πέτρα στη δισκογραφία και τις συναυλίες. Και αν κρίνουμε από τις υποψηφιότητες και τα βραβεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής, πολύ σοφά έπραξε.

Μόνο για τη θεατρική παρουσία της έχει κερδίσει καμιά δεκαριά βραβεία, τα έξι μάλιστα -μεταξύ των οποίων και το πολυπόθητο «Laurence Olivier»- ήταν για τον ρόλο της στη «Γέρμα». Εχει βρεθεί επίσης τέσσερις φορές υποψήφια στα τηλεοπτικά BAFTA και άλλες τέσσερις στα National Television Awards. Τουλάχιστον από αυτόν τον θεσμό, η ηρωίδα μας τις δύο φορές δεν έφυγε από την τελετή με άδεια χέρια. Μια υποψηφιότητα για Οσκαρ λείπει από το βιογραφικό της, αλλά έχει χρόνο μπροστά της.

Στις καλύτερες τηλεοπτικές στιγμές της μέχρι στιγμής συγκαταλέγονται οι συμμετοχές της στις σειρές «Δόκτωρ Χου» (2005-2013), «Το μυστικό ημερολόγιο ενός κολ-γκερλ» (2007-2011), «Penny Dreadful» (2014-2016) και «I hate Suzie» (2020), όπου φυσικά υποδυόταν τη Σούζι.

Η καινούρια δουλειά της, που στριμάρεται στο Netflix, είναι η πολυδιαφημισμένη τηλεταινία «Scoop», που επαναφέρει στην επικαιρότητα την καταστροφική για τον πρίγκιπα Αντριου συνέντευξή του στο BBC που αφορούσε τη φιλία του -και ό,τι αυτή συνεπαγόταν- με τον Τζέφρι Επστάιν. Η Πάιπερ υποδύεται την παραγωγό Σαμ ΜακΑλιστερ, η οποία επαίνεσε την ερμηνεία της και δήλωσε ότι μέσω της ταλαντούχας Μπίλι είδε στη μικρή οθόνη την καλύτερη εκδοχή του εαυτού της. Ισως και η Πάιπερ με τη σειρά της να δει μια ακόμα υποψηφιότητα στα BAFTA.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

READ MORE

LATEST NEWS