ΣΧΈΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΞ

Τι σημαίνει καλό σεξ; Σεξολόγοι σας λένε πώς θα το κάνετε

Lifenews

Τέσσερις συμβουλές

Τι σημαίνει καλό σεξ; Η απάντηση διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο, γι’ αυτό οι σεξολόγοι συνιστούν να θέσετε καταρχάς στον εαυτό σας και το σύντροφό σας αυτό το ερώτημα. Γιατί δεν είναι μόνο το πάθος αλλά και η οικειότητα που μοιραζόμαστε με τον άλλο και με το ίδιο μας το σώμα αυτή που καθορίζει την ποιότητα της ερωτικής ζωής μας. Πώς θα βελτιώσουμε λοιπόν, ή πώς θα την απογειώσουμε; Ακολουθούμε τις παρακάτω συμβουλές των ειδικών.

Τέσσερις συμβουλές για καλύτερο σεξ

Τι ζητάτε από μια ερωτική επαφή; Η θεραπεύτρια ζεύγους Dr. Daryl Johnson, LPC, PHD, συμβουλεύει πριν από το σεξ να αναρωτηθείτε ποια είναι τα κίνητρά σας: «Γιατί θέλετε να κάνεις σεξ με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και τι ελπίζετε να πετύχετε;». Είναι μια βασική προϋπόθεση για να εκμεταλλευτείτε όσο γίνεται περισσότερο την εμπειρία. Είτε το βασικό ζητούμενό σας είναι ο οργασμός είτε να ανανεώσετε τη σχέση σας είτε να δοκιμάσετε νέες στάσεις στο κρεβάτι – ή οπουδήποτε αλλού.

Δώστε έμφαση σε ό,τι απολαμβάνετε περισσότερο: Προσπαθήστε να απαλλαγείτε από στερεότυπα του πώς «πρέπει» να είναι το σεξ. Η θεραπεύτρια γάμου, οικογένειας και σεξοθεραπεύτρια Shadeen Francis, LMFT σε συμβουλεύει, αντιθέτως, να εστιάσετε σε ό,τι απολαμβάνετε, «σε ό,τι σας εμπνέει αρκετή άνεση για να παίξετε και να πειραματιστείτε». Φυσικά, θα χρειαστεί να λάβετε υπόψη σας και τις επιθυμίες του παρτενέρ σας.

Το λιπαντικό θα σας λύσει τα χέρια: Μην περιμένετε να είστε αρκετά ξεκούραστες, χαλαρές, στην ιδανική μέρα του κύκλου σας και οι συνθήκες φωτισμού και θερμοκρασίας να είναι τέλειες στο δωμάτιο. Ακόμα και αν δεν προηγηθεί η ερωτική διέγερση, μπορείς πάντα να επενδύσεις σε ένα καλό λιπαντικό, ώστε το σεξ να γίνει ακίνδυνο και, βέβαια, απολαυστικό. Μερικές φορές, τρώγοντας έρχεται η όρεξη.

Ίσως να μη σου ταιριάζει το ευκαιριακό σεξ: Κάποιοι απολαμβάνουν τα one night stands, ενώ άλλοι δεν μπορούν να φανταστούν σεξ έξω από μια σχέση. Πάντως η θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας Rabiia Ali, LMFT πιστεύει ότι η οικειότητα είναι απαραίτητη για μια αληθινά καλή εμπειρία σεξ. Είτε λοιπόν βρίσκεσαι σε σχέση με τον παρτενέρ σου είτε όχι, αν προσπαθήσεις να γνωρίσεις καλύτερα τόσο τις δικές σου όσο και τις δικές του ερωτικές ανάγκες, και τις ικανοποιήσεις, έχεις τη σεξουαλική ικανοποίηση στο τσεπάκι.

 
ΠΗΓΗ: Reporter24.gr

READ MORE

LATEST NEWS