ΣΧΈΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΞ

Quiet quitting στη σχέση: 2 σημάδια πως χωρίζετε και δεν το ξέρεις

Lifenews

Για να μη λες μετά ότι δεν σε προετοιμάσαμε

Το quiet quitting στη δουλειά, το ξέρεις. Ξέρεις ότι μπορεί να συμβεί και στη σχέση σου;

Δυστυχώς, όταν κάποιος μας χωρίζει, το ξέρει καιρό πριν μας το πει. Το έχει σκεφτεί, έχει ψάξει στο ίντερνετ τρόπους να το κάνει ανώδυνα ή «πώς καταλαβαίνεις ότι ήρθε η ώρα του χωρισμού», το έχει συζητήσει με φίλους -δεν είναι απόφαση της στιγμής.

Τι συμβαίνει, όμως, στις περιπτώσεις που το τέλος της σχέσης έρχεται επειδή ο ένας αποφεύγει τη δύσκολη κουβέντα και αρχίζει να απομακρύνεται σταδιακά; Ξέρεις, όταν εσύ αισθάνεσαι ότι κάτι έχει αλλάξει και δεν σου το λένε, αλλά δεν είστε και καλά, αλλά δεν κάνει κανέναν κόπο να σε συναντήσει στη μέση.

Παρακάτω, θα δούμε 2 σημάδια πως σε χωρίζει και δεν το καταλαβαίνεις. Αν τα αναγνωρίζεις στην καθημερινότητά σου, πρέπει να σκεφτείς σοβαρά τα πράγματα.

Έχει πάψει να μιλά για ανάγκες και συναισθήματα
Το να λες στον σύντροφο σου τι χρειάζεσαι για να είσαι καλυμμένος συναισθηματικά, είναι ένδειξη ωριμότητας. Είναι, επίσης, ένδειξη ότι νοιάζεσαι και θέλεις να έχεις αυτόν τον άνθρωπο στη ζωή σου. Αν ο άνθρωπος σου, έχει χάσει ενδιαφέρον κι έχει πάψει να επικοινωνεί ανοιχτά, μάλλον απομακρύνεται και θεωρεί ότι η σχέση σας είναι μία μάχη που αρνείται να δώσει.

Ας δούμε ένα παράδειγμα. Έστω ότι κάνεις κάτι που τον ενοχλούσε από την αρχή και σου ζητούσε να το αλλάξεις. Αν έπαψε ξαφνικά και, ενώ συνεχίζεις να έχεις την ίδια συμπεριφορά, απλώς αδιαφορεί, δεν είναι ότι συμβιβάστηκε με αυτό -απλώς δεν διατίθεται να το προσπαθήσετε. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, έχει και δίκιο.

Έχει ξεσπάσματα θυμού
Σε μία υγιή σχέση, οι τσακωμοί έχουν σκοπό την ηρεμία και την ισορροπία. Μαλώνετε προσπαθώντας παράλληλα να βρείτε άκρη, δεν έχετε σκοπό να πληγώσετε ο ένας τον άλλο.

Σε περίπτωση που, όταν θυμώνει, μιλά άσχημα και λέει πράγματα που ξέρει ότι θα σε ενοχλήσουν, παραφέρεται και δεν διατίθεται να «φτιάξει» την κατάσταση που χάλασε, αδιαφορεί και θέλει να σε κάνει να νιώσεις άσχημα για τα δυσάρεστα συναισθήματα που σου προκάλεσε.

READ MORE

LATEST NEWS