LIFESTYLE

Κατερίνα Αγαπητού στο «Lifenews» για την μέρα της Γυναίκας: «Κάθε μέρα είναι ένας μαραθώνιος...Η ανισότητα των φύλων δεν έχει εκλείψει»

Έλενα Τσιακούπη

«Ζούμε την κάθε μέρα, είναι ένας μαραθώνιος όπως έχω ξαναπεί, δεν είναι εκατοστάρι»

Η Κατερίνα Αγαπητού μιλά αποκλειστικά στο «Lifenews» για την μέρα της γυναίκας και το πόσο εύκολο είναι για μια μητέρα να συνδυάζει επαγγελματική και οικογενειακή ζωή.

Ως μητέρα έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με την πραγματική διάσταση του να είσαι εργαζόμενη σε ένα επάγγελμα που απαιτεί αμεσότητα, γερό στομάχι και 24ωρη ενημέρωση. Από την άλλη ως δημοσιογράφος βρίσκεται μπροστά πάντα σε περιστατικά-ειδήσεις που «επιβεβαιώνουν» ότι η  ανισότητα των φύλων δεν έχει εκλείψει.

Μια γυναίκα η οποία μέσα από την δημοσιογραφία, διεκδικεί το δίκαιο και αποκαλύπτει όσα θα έπρεπε να διορθωθούν στην κοινωνία μας και στους κρατικούς μηχανισμούς.

Κατερίνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ποιο είναι το δικό σου μήνυμα στις γυναίκες όλου του κόσμου;

Το μήνυμα μου αφορά όλους , όχι μονο τις γυναίκες και είναι να κάνουμε ότι μπορούμε για να γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Αν σου ζητούσαμε να μας μιλήσεις για μια γυναίκα που σε έχει εμπνεύσει ποια θα ήταν αυτή;

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο γυναίκας... Παίρνω δύναμη και μηνύματα από μια γυναίκα που θα δω στο δρόμο τυχαία, μια νέα γυναίκα, μια ηλικιωμένη.. τα μηνύματα και η έμπνευση και τα πρότυπα έρχονται από πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις.

 

Πιστεύεις ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες εργασίας για τις γυναίκες στον χώρο που είσαι;

Στον δικό μας επαγγελματικό χώρο πιστεύω ότι έχουν αλλάξει εδώ και αρκετά χρόνια. Πλέον δεν υπάρχουν τα δεδομένα του παρελθόντος

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για σένα ως μητέρα να συνδυάζεις επαγγελματική και οικογενειακή ζωή;

Είναι μια καθημερινή πρόκληση να συνδυάζεις τους δύο αυτούς ρόλους. Συνδυάζονται όμως, άλλες φορές πιο εύκολα και άλλες πιο δύσκολα. Ζούμε την κάθε μέρα, είναι ένας μαραθώνιος όπως έχω ξαναπεί, δεν είναι εκατοστάρι.

 

Πιστεύεις ότι η γυναίκα στην εποχή που διανύουμε, έχει καταφέρει στην Κύπρο να έχει ίσες ευκαιρίες όπως ένας άντρας στην συμφιλίωση της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής; 

Σίγουρα έχουμε πολλά βήματα να κάνουμε για να πούμε ότι οι υπηρεσίες και το κράτος στέκονται επάξια απέναντι στις οικογένειες στις πολύ δύσκολες απαιτήσεις της ζωής μας. Από το πιο απλό, μέχρι το πιο περίπλοκο. Σε ότι αφορά τον ρόλο των ανδρών - πατεράδων, είναι σαφώς πιο ενεργός πλέον.

 

Πως ερμηνεύεις σαν ιδέα στο μυαλό σου, την πραγματική ισότητα των δύο φύλων;


Η ανισότητα των φύλων δεν έχει εκλείψει αν και συνιστά βασική αξία για όλες τις χώρες. Ο κόσμος μας είναι ο ίδιος για τον καθένα ξεχωριστά...με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

READ MORE

LATEST NEWS