PEOPLE

Θάνατος Δήμου Μούτση: Είχε γράψει τραγούδι για την επιστράτευση της 20ης Ιουλίου 1974 - Ακούστε το

Lifenews

Πέθανε ο μεγάλος συνθέτης και τραγουδοποιός Δήμος Μούτσης

Ασυμβίβαστος, πρωτοποριακός, ευαίσθητος και μαχητικός συνάμα, ο Δήμος Μούτσης συνέβαλε όσο λίγοι στη διαμόρφωση αυτού που λέμε «σύγχρονο ελληνικό τραγούδι».

Κομμάτια του ερμήνευσαν από Δημήτρη Μητροπάνο μέχρι Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ο Δήμος Μούτσης, που «έφυγε» σε ηλικία 86 ετών, ήταν, πολύ απλά, ένας άνθρωπος από αυτούς που έφτιαξαν το ηχητικό τοπίο της σύγχρονης Ελλάδας. Αρκεί να αναλογιστούμε πόσα τραγούδια έχουμε σιγουρμουρμουρίσει, ή μας  έχουν αποτυπωθε, ή μας έχουν κάνει να ανατριχιάσουμε από εκείνο το «Άσπρα, Κόκκινα, Κίτρινα, Μπλέ» με την απόλυτα ισορροπημένη ερμηνεία της Μοσχολιού, μέχρι εκείνο το συγκλονιστικό γρέζι στη φωνή της Μπέλου στο «Δεν λες κουβέντα», το οποίο ερμήνευσε και ο Δημήτρης Μητροπάνος σε μια σπάνια εκτέλεση.

Ενα τραγούδι για την επιστράτευση του 1974

«Επιστράτευση 20 Ιουλίου ‘74» ένα τραγούδι με μουσική του Δήμου Μούτση και στίχους του Γιάννη Λογοθέτη που περιγράφει όσο πιο ανάγλυφα γίνεται τα συμβάντα εκείνων των ημερών, με την επιστράτευση που ακολούθησε μετά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

“Ένα Αστείο Κορίτσι”: Το ανέκδοτο σάουντρακ της ταινίας με την υπογραφή του Δήμου Μούτση

Η ταινία διαθέτει ένα εξαιρετικό σάουντρακ με υπέροχα τραγούδια και μουσικές γέφυρες του Δήμου Μούτση, που σπάνια έγραφε μουσική για ταινία τέτοιου είδους.

READ MORE

LATEST NEWS