LIFESTYLE

Aπίστευτο: Eλληνίδα ηθοποιός είναι πίσω από τη φωνή του Google Translate (βίντεο)

Lifenews

Την επέλεξαν ανάμεσα σε 150 κοπέλες.

Την αποκάλυψη την έκανε η ίδια η ηθοποιός σε συνέντευξη της αφήνοντας μας έκπληκτους. Πολλοί μπορεί να νομίζαμε πως η φωνή του Google Translate και Assistant που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι ανήκει σε ρομπότ. Λάθος. Ανήκει στην Ελληνίδα ηθοποιό και σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Βάσια Ζαχαροπούλου
Η ίδια σε συνέντευξη της στην εκπομπή «The Break» του ΣΚΑΪ είπε: «Αναρωτιόμουν πάντα εάν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει άνθρωπος πίσω από το Translate ή γενικά από το λογισμικό της Google, επειδή ο τρόπος που έχουν διαβαστεί τα σενάρια, είναι πολύ συγκεκριμένος, δεν έχει τονική διαβάθμιση, είναι σχετικά ξερός, γιατί έτσι έπρεπε να είναι» και πρόθεσε: «Έχω ακούσει πολλές φορές ανθρώπους να αναρωτιούνται για το εάν είναι πραγματική η φωνή».

Αποκάλυψε μάλιστα τον τρόπο με τον οποίο ο διάσημος κολοσσός την προσέλαβε: «Συμμετείχαν γύρω στις 150 κοπέλες, πήγα στις τρεις επικρατέστερες και μετά μου ανακοίνωσαν ότι είμαι η επιλογή τους. Πέρασα από πολλά τεστ γι’ αυτό, δεν ήταν μόνο τεστ φωνής. Με ρώτησαν ακόμη και πράγματα, όπως το πώς και εάν μπορείς να διαχειριστείς να ακούγεται η φωνή σου πάντα.Έχω ακούσει τη φωνή μου σε αεροδρόμια του εξωτερικού που καλεί τους Έλληνες επιβάτες για επιβίβαση, σε μηχανήματα που μετρούν τη θερμοκρασία σε νοσοκομεία, έχω πάρει ταξί uber και άκουσα τη φωνή μου, όπου έλεγε πως ”ο επιβάτης Βάσια μπορεί να αποβιβαστεί”, με αποτέλεσμα να με πιάσουν τα γέλια»είπε χαμογελώντας. 

«Άνθρωποι που με γνωρίζουν δεν ξέρουν πως είμαι η φωνή της Google. Πολύ συχνά με ρωτάνε εάν έχω σπικάρει όλες αυτές τις βρισιές, που έχω πει κατά καιρούς, επειδή της γράφουν. Όχι, απλά το σύστημα είναι τέτοιο που συνδέει τις συλλαβές και σχηματίζεις όποια λέξεις θες» κατέληξε. 

READ MORE

LATEST NEWS