ΣΧΈΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΞ

Γιατί δεν πρέπει να βουρτσίζεις τα δόντια σου πριν το σεξ

Lifenews

Γιατί;;;

Μόλις πρόσφατα είδαμε τη σκηνή στο «One Day» του Netflix που η Έμα τρέχει στο μπάνιο να πλύνει τα δόντια της πριν συνεχίσει τη βραδιά με τον Ντέξτερ. Λογικό. Είναι κάτι που πολλοί κάνουμε, γιατί ποιος θέλει να μυρίζει κρεμμύδι ή μπίρα ή τσιγάρο όταν πρόκειται να έρθει τόσο κοντά με τον άλλο;

 

Βούρτσισμα δοντιών πριν το σεξ: Κακή ιδέα
Όπως φαίνεται, όμως, το να βουρτσίζεις ή να κάνεις νήμα στα δόντια σου είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις πριν το σεξ -για την υγεία σου, βασικά. Οι ειδικοί στοματικής υγιεινής εξηγούν ότι η χρήση κανονικής ή ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας, όπως και νήματος μπορεί να προκαλέσει μικροτραυματισμούς στα ούλα και σε άλλες επιφάνειες του στόματος, αφήνοντας τον οργανισμό σου πιο ευάλωτο σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οποιδήποτε σημείο έχει κόψιμο ή αμυχή αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης αν η περιοχή δεν καθαριστεί ή το ανοσοποιητικό σου είναι πεσμένο. Εξάλλου, το στοματικό σεξ είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι, οπότε γιατί να το ρισκάρεις;

Για την ακρίβεια, το να αποφύγεις την διείσδυση και να περιοριστείς σε προκαταρκτικά παιχνίδια, όπως το στοματικό, δεν σημαίνει ότι δεν κινδυνεύεις να κολλήσεις ένα ΣΜΝ. Ο HIV είναι εξαιρετικά δύσκολο να κολλήσει μέσω στοματικού, όμως ο έρπης, ο HPV, η σύφιλη, η γονόρροια, τα χλαμύδια και η ηπατίτιδα Β μπορούν ακόμη να μεταφερθούν στον οργανισμό σου αν βρουν τη σωστή «πύλη» - κάποια μικρή πληγή δηλαδή.

Βούρτσισμα δοντιών μετά το σεξ: Κακή ιδέα
Διαβάζοντας τα παραπάνω μπορεί να σκέφτηκες οκ, κρίμα, αλλά προέχει η υγεία. Τουλάχιστον θα τα βουρτσίσω μετά... να μην έχω και καμιά περίεργη γεύση όλη μέρα...! Οι ειδικοί λένε ότι και αυτό είναι κακή ιδέα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο με το να τα βουρτσίζεις ακριβώς πριν. Οπότε καλύτερα να περιμένεις να περάσει λίγη ώρα.

Ωστόσο, μπορείς να κάνεις μπούκωμα και γαργάρα με στοματικό διάλυμα από το οποίο δεν κινδυνεύεις με μικροτραυματισμούς. Ορίστε, και νόμιζες δε θα σου βρίσκαμε λύση.

READ MORE

LATEST NEWS