PEOPLE

Μαρία Ιακώβου: Η πασίγνωστη τραγουδίστρια μητέρα της, η ηλικία και τα «Μαύρα Μεσάνυχτα»

Lifenews

Είχε ζήσει δύσκολα παιδικά χρόνια

Η Μαρία Ιακώβου φιλοξενήθηκε προσφάτως στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά και του Μηχάλη Χατζηγιάννη, Σπίτι με το Mega, και ο γνωστός τραγουδιστής αποκάλυψε ποια είναι η τραγουδίστρια μητέρα της, η οποία τη δεκαετία του '80 είχε μεσουρανήσει στη λαϊκή μουσική σκηνή.

Τη Μαρία Ιακώβου τη γνωρίσαμε από το πολύ γνωστό τραγούδι της σειράς Μαύρα Μεσάνυχτα, η τραγουδίστρια όμως φαίνεται να είχε σχέση με τον κόσμο της μουσικής από πολύ μικρή ηλικία, καθώς η μητέρα της είναι η... Ρένα Βιολάντη, μία σπουδαία τραγουδίστρια της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Πριν γνωρίσει όμως τη δημοσιότητα, η Μαρία Ιακώβου είχε ζήσει δύσκολα παιδικά χρόνια, τα οποία τη στιγμάτισαν.

Οι εντάσεις μεταξύ των γονιών της σημάδεψαν τη Μαρία Ιακώβου. Ο χωρισμός τους στα εννιά της χρόνια, η φυγή του πατέρα της από το σπίτι και ο θάνατός του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στα δεκάξι της, η μοναξιά και η σκληρή απουσία της μητέρας της, εξαιτίας της ανάγκης της να δουλέψει για να τη μεγαλώσει αλλά και οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες την έκαναν αυτό που είναι σήμερα, στα 47 της έτη!

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και η απώλεια

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στην Espresso είχε μιλήσει πρώτη φορά για τους γονείς της, για τον δύσκολο χωρισμό τους αλλά και το δυστύχημα του πατέρα της λέγοντας:

«Δεν συγκαταλέγομαι στα παιδιά που είχαν ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν εννιά. Το περιβάλλον ήταν πάρα πολύ τεταμένο στο σπίτι. Μεγάλωσα ουσιαστικά μόνη μου, γιατί η μητέρα μου επειδή ήταν τραγουδίστρια έλειπε συνεχώς από το σπίτι μας. Στα δεκάξι μου έχασα οριστικά τον πατέρα μου σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Όταν τον έχασα ένιωσα μεγάλη απώλεια αλλά όχι τον τραγικό πόνο ενός παιδιού που λείπει ο μπαμπάς από το μεσημεριανό τραπέζι ή που το πρωί το ξυπνάει για να το πάει σχολείο.

Ένιωθα μοναξιά, παρά το γεγονός ότι δεν ήμουν μόνη μου. Μεγάλωσα με νταντάδες. Ήμουν γενικότερα μοναχικό παιδί, αν και τα τελευταία χρόνια του σχολείου κατάφερα να γίνω πολύ κοινωνική. Μου πήρε χρόνο όμως».

 

Η ίδια είχε τονίσει: «Όλα τα χρόνια με θυμάμαι δύσκολα οικονομικά. Μεγαλώνοντας, όταν πια οι ανάγκες μου ξεπερνούσαν αυτές του παιδιού, δυστυχώς η καριέρα της μαμάς μου είχε πάρει την κατιούσα. Ήταν μόνη της και δεν είχε βοήθεια από κανέναν απολύτως.

Όλα αυτά με σημάδεψαν με πολλούς τρόπους. Έμαθα να αυτοσυντηρούμαι από μικρή. Ένιωθα την ανάγκη να τα βγάλω πέρα μόνη μου. Από την άλλη, ωρίμασα βίαια και απότομα».

Η σχέση με τη μητέρα της, Ρένα Βιολάντη

Για τη μητέρα της, Ρένα Βιολάντη, η Μαρία Ιακώβου είχε αποκαλύψει στην ίδια συνέντευξη:

«Η μητέρα μου έλειπε πολύ από το σπίτι λόγω δουλειάς. Μου έλειπε πολύ, όσα υλικά υποκατάστατα και αν είχα διαθέσιμα. Προσπαθούσε να συμπληρώσει τα κενά της απουσίας της με δώρα. Πήγαινε στην Αμερική και μου έφερνε τρεις βαλίτσες πράγματα. Με έπνιγε όμως το παράπονο της απουσίας της.

Δεν είχε άλλη επιλογή όμως. Μεγάλωνε ένα παιδί μόνη της. Έπρεπε να δουλέψει. Ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που μπορούσε να συντηρήσει την οικογένεια. Το ήξερα. Δεν την κατηγόρησα ποτέ γι’ αυτό. Για το μόνο που στεναχωριόμουν -και μου πήρε χρόνια να εμπεδώσω- ήταν ότι δεν έφυγε νωρίτερα από κάτι που δεν έκανε καλό ούτε στη ζωή της ούτε στην καριέρα της, ούτε πουθενά.

Δεν συμφωνεί καθόλου με την επιλογή μου, να ασχοληθώ επαγγελματικά με το τραγούδι, και δεν νομίζω ότι θα συμφωνήσει ποτέ. Χαίρεται, θαυμάζει συγκινείται, αλλά δεν κοιμάται ήσυχη».

READ MORE

LATEST NEWS