LIFESTYLE

Με αυτή την κυπριακή σειρά «απαντά» το Sigma στην «Famagusta» - Σχετίζεται με την τουρκική εισβολή

Lifenews

Ξεκινά στις 2 Μαρτίου

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τουρκική εισβολή του 1974 και μετά το σίριαλ του Alpha Κύπρου και του Mega Ελλάδος «Famagusta», έρχεται η σειρά του Sigma.

Ο λόγος για την σειρά του Γιώργου Τσιάκκα «Βασιλική», η οποία προβλήθηκε την σεζόν 2005-2006 από το Sigma με πρωταγωνίστρια την Χριστίνα Παυλίδου, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

Με αφορμή λοιπόν την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής, ο τηλεοπτικός σταθμός Sigma, ξεκινά ξανά την προβολή της σειράς, από το Σάββατο 2 Μαρτίου και κάθε Σαββατοκύριακο στις 18:50.

Δείτε το trailer: 

Η ιστορία της σειράς

20 Ιουλίου 1974. Ένα κοριτσάκι έρχεται στον κόσμο την ώρα που οι Τούρκοι εισβάλλουν στην Κύπρο. Κάτω από τους βομβαρδισμούς των τουρκικών αεροπλάνων, οι Τούρκοι μπαίνουν στο σπίτι, σκοτώνουν τη μητέρα και τη μαμή η οποία προλαβαίνει να το βαφτίσει και να το ονομάσει Βασιλική. Ένας Τούρκος αξιωματικός παίρνει το νεογέννητο και 31 χρόνια μετά την βρίσκουμε στην Κωνσταντινούπολη, ως Εμινέ. Έχει μεγαλώσει σαν Τουρκάλα και φυσικά σαν μουσουλμάνα. Πριν πεθάνει ο «πατέρας» της, της αποκαλύπτει ότι είναι Ελληνίδα και ότι την έχει πάρει κατά τη διάρκεια της εισβολής. Ένας ολόκληρος κόσμος γκρεμίζεται μέσα της. Αποφασίζει να πάει στην Κύπρο και να βρει τους δικούς της. Η πορεία της αυτή θα είναι δύσκολη και επώδυνη. Η Βασιλική θα είναι η πρώτη «αγνοούμενη» που επιστρέφει.

READ MORE

LATEST NEWS