HOLLYWOOD NEWS

Άλλαξε όνομα η Μέγκαν Μαρκλ: Η διαγραφή ταυτότητας και ο τρόπος που θέλει να την αποκαλούν στο εξής

Lifenews

Η διαγραφή ταυτότητας

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εγκαινίασαν μια νέα ιστοσελίδα όπου έδειξαν ότι παρόλο που έχουν διακόψει τις σχέσεις τους με τη βασιλική οικογένεια, οι δυο τους δεν αποποιούνται τους τίτλους του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ.

Η νέα επωνυμία τους στον ιστότοπο της Archewell, sussex.com τονίζει τη βασιλική τους ιδιότητα, με βασιλικό οικόσημο και το μήνυμα: "Το γραφείο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν, του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ".

Η κεντρική εικόνα που έχουν χρησιμοποιήσει είναι μια φωτογραφία τους από τους περσινούς Αγώνες Invictus. Μάλιστα, το κεφάλι του Χάρι είναι κομμένο ενώ η Μέγκαν φαίνεται να χαμογελάει πλατιά.

Τέλος το επίθετο για τη Μέγκαν Μαρκλ
Με αφορμή τη νέα της ιστοσελίδα, η Μέγκαν Μαρκλ ενημέρωσε το κοινο για τις αλλαγές στο προσωπικό της προφίλ. Στην ιστοσελιδα το ζευγάρι κάνει συνεχή χρήση των βασιλικών τους τίτλων, ενώ η Μέγκαν έχει εγκαταλείψει εντελώς το επώνυμό της.

Είναι μια ασυνήθιστη κίνηση, όπως αναφέρει η βρετανική Mirror. Ενώ η βασιλική οικογένεια δεν χρησιμοποιεί επώνυμα - ούτε ο Χάρι ούτε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχουν επίθετο στα πιστοποιητικά γέννησής τους - η Μέγκαν χρησιμοποιούσε κανονικά το επίθετο "Μαρκλ" μετά τον γάμο της το 2018.

Μια φωτογραφία του ζευγαριού δεσπόζει στην κεντρική ιστοσελίδα, με την λεζάντα: "Το γραφείο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν, του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ".

Διαθέτει επίσης ένα βασιλικό οικόσημο. Στην ενότητα "σχετικά με εμάς", αναφέρεται απλώς ως Μέγκαν, η Δούκισσα του Σάσεξ και περιγράφεται μεταξύ άλλων ως "φεμινίστρια και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων".

Καμία αναφορά στη βασιλική οικογένεια από τον πρίγκιπα Χάρι
Το λανσάρισμα του νέου ιστότοπου του ζευγαριού έχει πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση με τους επικριτές να δηλώνουν ότι οι δυο τους τονίζουν υπερβολικά τη βασιλική τους ιδιότητα - ενώ δεν κάνουν απολύτως καμία αναφορά στη βασιλική οικογένεια. Η βιογραφία για τον Χάρι, που είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, δεν κάνει καμία αναφορά στη μοναρχία. Αντίθετα, περιγράφει τον πρίγκιπα Χάρι ως "ανθρωπιστή, στρατιωτικό βετεράνο, συνήγορο ψυχικής υγείας και περιβαλλοντολόγο".

Και στο προφίλ της Μέγκαν αναφέρεται απλά: "Το 2018, η Μέγκαν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάρι και έγινε Δούκισσα του Σάσεξ".

Η διαγραφή του επιθέτου της Μέγκαν έρχεται χρόνια αφότου απομακρύνθηκαν από το παλάτι και εγκατέλειψαν τους τίτλους τους. Μάλιστα τότε η βασίλισσα Ελισάβετ τους απαγόρευσε να χρησιμοποιήσουν το brand "Sussex Royal" για εμπορικούς λόγους.


"Απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τη λέξη royal"
Ένα χρόνο αφού, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ πήραν την απόφαση να μετακομίσουν στην Καλιφόρνια και να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, η βασίλισσα Ελισάβετ τους "τιμώρησε" απαγορεύοντάς τους να χρησιμοποιούν το Sussex Royal, ως προσωπικό τους brand για τους φιλανθρωπικούς και επιχειρηματικούς τους στόχους.

Τον Φεβρουάριο του 2022, 13 μήνες μετά την παραίτησή τους από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, εκπρόσωπος του ζευγαριού είπε ότι δεν θα χρησιμοποιούν πλέον τη λέξη royal, δηλώνοντας:

"Ενώ ο δούκας και η δούκισσα επικεντρώνονται στα σχέδιά τους για τη δημιουργία μιας νέας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, δεδομένων των ειδικών κανονισμών της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τη χρήση της λέξης royal, συμφώνησαν ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός τους, όταν ανακοινωθεί την άνοιξη, δεν θα ονομάζεται Sussex Royal Foundation.

"Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το "Sussex Royal" μετά την άνοιξη του 2020. Ως εκ τούτου, οι αιτήσεις εμπορικών σημάτων που υποβλήθηκαν ως προστατευτικά μέτρα, ακολουθώντας τις συμβουλές και ακολουθώντας το ίδιο μοντέλο για το The Royal Foundation, έχουν αφαιρεθεί".

READ MORE

LATEST NEWS