ΣΧΈΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΞ

3 φράσεις-δικαιολογίες που θα σου πει όποιος δεν είναι έτοιμος για σχέση

Lifenews

Αν τα ακούσεις...φύγε!!

Τα «δεν σου υπόσχομαι κάτι», και το «δεν έχω ξεπεράσει την πρώην σχέση μου», σου ακούγονται γνώριμα μήπως;
Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως είναι πολύ οκέι, να μην θέλει κάποιος μια σοβαρή σχέση στη ζωή του, για ένα μεγάλο ή μικρό χρονικό διάστημα, ή ακόμη και για πάντα. Το ζήτημα όμως, είναι να το εκφράσει αυτό, και να είναι ειλικρινής με τις προθέσεις του. Γεγονός που δεν συμβαίνει πάντα.

Είναι γνωστή τακτική των χειριστικών και τοξικών συντρόφων, να προσελκύουν ένα πρόσωπο για εφήμερη ικανοποίηση, χωρίς δεσμεύσεις. Και ας απαιτούν από τον άλλο, να φέρεται σαν να είναι σε σοβαρή σχέση, ενώ ο ίδιος δεν το τηρεί αυτό. Και επειδή κατάλαβες πολύ καλά για ποιες καταστάσεις μιλάμε, τις περισσότερες φορές θα ακούσεις από αυτά τα άτομα, τις εξής φράσεις ή δικαιολογίες.

«Δεν σου υπόσχομαι κάτι»
Γνωστή φράση για κάποιον που θέλει απλώς να περάσει κάπως ευχάριστα τον χρόνο του, χωρίς δεσμεύσεις, αφοσίωση και χωρίς την θέληση να χτίσει κάτι ουσιαστικό και μακροπρόθεσμο. Είναι πολύ ξεκάθαρο, δεν χρειάζεται να πιστεύεις ό,τι θα αλλάξει. Αν και εσύ κυμαίνεσαι στην ίδια φάση, τότε όλα καλά. Αν όχι όμως, και θες κάτι περισσότερο από μια σχέση, καλύτερα να μην εμπλακείς συναισθηματικά καθόλου.

«Δεν έχω χρόνο για σχέσεις»
Δεν σε θέλει αρκετά, για να φτιάξει έστω και λίγο διαφορετικά τις προτεραιότητες του. Κανείς δεν μίλησε για πίεση και ακόμη και οι πιο πολυάσχολοι άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν σε μια σχέση, αρκεί να το θέλουν πραγματικά. Επίσης αν θέλει να αφοσιωθεί σε σημαντικά για εκείνον πράγματα όπως η καριέρα του ή οι στόχοι του, μπορεί να το ξεκαθαρίσει και γιατί όχι να το δοκιμάσει πως θα πάει. Αν εξαρχής όμως σου αρχίσει τέτοιες φράσεις, κάτι πάει λάθος.

«Δεν έχω ξεπεράσει την πρώην σχέση μου»
Το γεγονός αυτό μπορεί μέχρι ένα σημείο να ισχύει. Αλλά είναι αρκετά λάθος να στο εκφράζει έτσι. Είναι σημαντικό να έχεις έναν άνθρωπο ο οποίος έχει πάρει τον χρόνο του και έχει δουλέψει με τις «πληγές», τις εμπειρίες του και τον εαυτό του. Διαφορετικά μια τέτοια φράση, δείχνει δικαιολογία, προκαλεί αμηχανία στον άλλο και επίσης δηλώνει πως απλά θέλει να «σε χρησιμοποιήσει» για να ξεχαστεί ή για να ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση.

READ MORE

LATEST NEWS