PEOPLE

Τζόρτζια Κουβαράκη για «Famagusta»: Με βοήθησε πολύ να συνδεθώ με τον ρόλο το ότι ήμουν μητέρα με ένα μικρό παιδί

Lifenews

Μίλησε για την εμπειρία της στην σειρά

Η Δανάη Μπάρκα και ο Άρης Καβατζίκης υποδέχτηκαν στο πλατό της εκπομπής την ηθοποιό Τζόρζια Κουβαράκη, τη φιγούρα που μας προσφέρει τις εικόνες από το ζοφερό παρελθόν στη δραματική σειρά «Famagusta».

Η ηθοποιός αναλαμβάνει να υποδυθεί τον ρόλο της Χριστίνας Σέκερη, στα flashback που παρακολουθούμε από τα γεγονότα του ’74 και την αρπαγή του βρέφους κατά την εισβολή στην Αμμόχωστο.

Πριν μιλήσει για την εμπειρία της στη σειρά, η Τζόρτζια Κουβαράκη αναφέρθηκε λίγο στην δική της ζωή: «Έχω γεννηθεί στην Ιταλία και μεγάλωσα στο Λουξεμβούργο. Οι γονείς μου είχαν πάει εκεί για δουλειά. Σπούδασα στην Αγγλία υποκριτική, έζησα 6-7 χρόνια συνολικά και αποφάσισα να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα γιατί ενώ είμαι πολύ ευγνώμων που είχα την τύχη να σπουδάσω εκεί, δεν ήμουν ευτυχισμένη».

Όπως είπε, ήθελε από την πρώτη στιγμή να πάρει τον ρόλο της νεαρής Χριστίνας Σέκερη και παρότι έκανε ένα δοκιμαστικό για κάποιον άλλο ρόλο στη Famagusta, τελικά βρέθηκε στα «παπούτσια» της ηρωίδας. «Σίγουρα, το ότι ήμουν μητέρα με ένα μικρό παιδί ήταν ένας πολύ μεγάλος λόγος που πήρα το ρόλο και κατάφερα να συνδεθώ τόσο πολύ. Αυτό που βοήθησε τόσο πολύ, είναι ότι είχα ένα παιδάκι 5 μηνών στην αγκαλιά μου» είπε.

Η Δανάη Μπάρκα δεν μπορούσε να μην ρωτήσει για την πλοκή της σειράς. Παρότι όλα συνηγορούν στο γεγονός πως το μωρό είναι ο Μάικλ (Χρήστος Λούλης), οι ήρωες του Famagusta αγωνιούν πως αυτό είχε διαφορετική τύχη. «Υπάρχει μια τέτοια υπόνοια και μια πληροφορία από άλλου ότι μπορεί να το έχουν πάρει Τούρκοι, αλλά αυτό δεν το ξέρουμε και ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος» σημείωσε η ηθοποιός.

Σε κάθε περίπτωση η Τζόρτζια Κουβαράκη προειδοποιεί πως θα δούμε ακόμη περισσότερες σπαρακτικές στιγμές του ζευγαριού από το παρελθόν. «Είναι και οι στιγμές που ο σύζυγός μου φεύγει για τον πόλεμο και είναι κι αυτό πολύ δύσκολο για τη Χριστίνα. Μετά έχεις και την αγωνία για το αν θα γυρίσει ο άνδρας σου» λέει και παρατηρεί: «Είναι πολύ ωραίος ρόλος, πολύ δυναμική γυναίκα γιατί κάνει τον πόνο της δύναμη».

Η ηθοποιός σημειώνει επίσης πως κατά τη διάρκεια των επιβλητικών γυρισμάτων του βομβαρδισμού της Αμμοχώστου, στο πλήθος που συμμετείχε στην παραγωγή βρέθηκαν άνθρωποι που είχαν ζήσει τα γεγονότα του ’74. «Είχα γνωρίσει κάποιους ανθρώπους στο γύρισμα αυτό που είχε γίνει η εισβολή, Είχαμε συγκινηθεί όλοι οι συντελεστές. Υπήρχαν γυναίκες που το έχουν ζήσει. Μια γυναίκα που φωνάζει σπαρακτικά είχε βγει μετά πίσω από τις κάμερες και είπε εμείς το ζήσαμε» είπε.

Πηγή: protothema.gr

READ MORE

LATEST NEWS