LIFESTYLE

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Το συγκλονιστικό αντίο στη μαχήτρια Ραφαέλα «Πονάω ..ύπουλη αρρώστια καρκίνος»

Έλενα Τσιακούπη

Το συγκλονιστικό αντίο

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος της Ραφαελας η οποία πάλευε με τον καρκίνο.  Η Ραφαέλα έφυγε από τη ζωή λίγες μόνο ημέρες μετά από τα 21α γενέθλια της

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αποχαιρέτησε με ένα άκρως συγκινητικό μήνυμα το κορίτσι που όπως αναφέρει του έδωσε μαθήματα ζωής .

Με ένα βίντεο το οποίο ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram είπε το δικό του αντίο....μέσα από μια κατάθεση ψυχής για τον θάνατο της Ραφαελας Πίτσικαλή.

Οπως αναγράφει ο Κύπριος τραγουδιστής: «Με βαθύτατη θλίψη ενημερώθηκα ότι έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων η χαμογελαστή Ραφαέλα. Λυπάμαι και πονάω όταν μαθαίνω πως τόσο νέοι άνθρωποι φεύγουν από την πιο ύπουλη αρρώστια ονόματι καρκίνος.
Αυτό το γλυκό και χαμογελαστό κορίτσι είχα την τιμή να την «γνωρίσω» μέσο των social media όταν σε ανάρτηση της τραγουδούσε το «Ότι θες».
Μία μαχήτρια ζωής, ένα παράδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας. Αντίο Ραφαέλα,
μου έδωσες ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα, να μην τα παρατάω και να παλεύω μέχρι την τελευταία στιγμή».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Michalis Hatzigiannis (@mhatzigiannis)

Η νεαρή κοπέλα από τα Χανιά νοσηλευόταν από τις αρχές Αυγούστου του 2023 στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον, έχοντας διαρκώς στο πλευρό της τη μητέρα της, Βέση, και ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον πατέρα της, Ανδρέα, ο οποίος ταξίδευε από τα Χανιά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να είναι δίπλα στο δεύτερο από τα τέσσερα, συνολικά, παιδιά της οικογένειας.

Για να καταστεί δυνατή η νοσηλεία της επί μήνες στο συγκεκριμένο Αντικαρκινικό Κέντρο χρειάστηκε να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, κάτι που έγινε εφικτό χάρη στην κινητοποίηση πλήθους κόσμου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που είχε απευθύνει η οικογένεια.

Η ζωή της οικογένειας Πιτσικάλη άλλαξε δραματικά τον Ιούνιο του 2020, όταν η 17χρονη, τότε, Χανιώτισσα είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν με έντονους πόνους και μικρή απόκριση στα αναλγητικά. Η διάγνωση άλλαξε όλη της τη ζωή: Σάρκωμα Ewing.

Έκτοτε έδινε καθημερινά, με θάρρος και χαμόγελο μια πολύ δύσκολη «μάχη». Ακολούθησαν Χημειοθεραπείες, νοσηλεία και διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα». Έπειτα χρειάστηκε να εγχειριστεί στην Ελλάδα για την απομάκρυνση του όγκου.

Τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες. Τον Μάιο του 2023, υπήρξε, δυστυχώς, δεύτερη υποτροπή.

Η οικογένεια τής Ραφαέλας Πιτσικάλη, μετά την απόφαση των θεραπόντων γιατρών ότι δεν μπορεί να γίνει νέα επέμβαση στην Ελλάδα, αποφάσισε να απευθυνθεί σε Αντικαρκινικά Κέντρα του εξωτερικού κι έτσι προγραμματίστηκε, για τις 8 Αυγούστου 2023, η επίσκεψή της Ραφαέλας στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον των ΗΠΑ, όπου παρέμενε έως και τη στιγμή που άφησε την τελευταία της πνοή.

READ MORE

LATEST NEWS