PEOPLE

Η εκκωφαντική σιωπή του Χάρι: Λέξη για το πρόβλημα υγείας του Κάρολου και της Κέιτ - Το έμαθε από τα media

Lifenews

Ενώ η Βρετανία ανησυχεί για την πριγκίπισσα τη Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον που αναρρώνει σε κλινική του Λονδίνου ύστερα από επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, και τον Βασιλιά Κάρολο, που διαγνώσθηκε με υπερπλασία του προστάτη η σιγή του Χάρι και της Μέγκαν, του ζεύγος του Σάσεξ είναι εκκωφαντική.

O πρίγκιπας Χάρι όπως έγραψε η Daily Mail φέρεται να άκουσε για την ασθένεια του πατέρα του, Βασιλιά Κάρολου αρχικά από τα μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, ο δούκας φέρεται να ενημερώθηκε για τη διάγνωση του προστάτη του πατέρα του με ένα μήνυμα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αλλά πιστεύεται ότι το είχε δει προηγουμένως να αναφέρεται στα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με την The Telegraph.

Ο Χάρι μέχρι στιγμής παρέμεινε σιωπηλός (και) για τις ειδήσεις που αφορούν την υγεία της κουνιάδας του Κέιτ, που έγινε γνωστή την Τετάρτη. Σε αυτή την περίπτωση, το παλάτι φέρεται να τον ενημέρωσε ξεχωριστά το μεσημέρι της Τετάρτης για την επιτυχή επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η Κέιτ Μίντλετον στην κοιλιακή χώρα.

Τόσο το παλάτι όσο και εκπρόσωπος των Σάσεξ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη σιωπή του πρίγκιπα Χάρι για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν ο πατέρας του βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον.

Η τελευταία εξέλιξη φέρεται να απηχεί την κατάρρευση της επικοινωνίας των δύο πλευρών όταν πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η Άντζελα Μόλαρντ, στην Daily Mail, τονίζει μάλιστα πως αν είναι έξυπνος, αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να... πηδήξει μέσα σε ένα αεροπλάνο και να πάει στη Βρετανία.

"Χωρίς αμφιβολία, αυτή είναι η στιγμή που ο Χάρι γίνεται άσχετος ή αποδεικνύει ότι είναι ο άνθρωπος με χαρακτήρα που κάποτε ξέραμε ότι είναι. Για χρόνια, ο Χάρι ήταν απασχολημένος με τον... Χάρι (σ.σ. εννοεί με τον εαυτό του).

Αλλά αυτή τη στιγμή, δεν αφορά αυτόν. Δεν είναι να είσαι κληρονόμος, αλλά άνθρωπος με καρδιά. Εναπόκειται σε αυτόν να δείξει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά. Μπορεί να περιμένουμε πολλά από αυτή την εξαιρετική οικογένεια, αλλά κατά βάθος θέλουμε από αυτούς καλοσύνη και συμπόνια.

Ο Χάρι είναι ένας άνθρωπος με μεγάλα συναισθήματα. Και τώρα, καθώς πλησιάζει τα 40α γενέθλιά του, αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να διοχετεύσει τα συναισθήματά του προς τα έξω και όχι προς τα μέσα – ίσως για πρώτη φορά από τότε που πέθανε η μητέρα του.

Αν είναι έξυπνος, θα πηδήξει σε ένα αεροπλάνο και θα πετάξει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Δεν θα παραπονεθεί για την ασφάλεια ή το πού μπορεί να μείνει, αλλά θα είναι ο άνθρωπος που –όπως χιλιάδες σε όλη τη χώρα καθημερινά– θέλει να είναι με την οικογένειά του.

Ξέρουμε ότι ο Χάρι έχει τεράστια καρδιά.

Ήσυχα, και χωρίς ατζέντα, αυτή είναι η στιγμή που ο πρίγκιπας Χάρι πρέπει να μεγαλώσει, να αφήσει περασμένα περασμένα και να είναι εκεί για αυτούς που αγαπά" ανέφερε στο άρθρο της.

Ο Χάρι απέσυρε την αγωγή του

Η είδηση που έρχεται από το ζεύγος είναι η απόσυρση από τον πρίγκιπα Χάρι της αγωγής του για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας Mail on Sunday σχετικά με ένα άρθρο για την προστασία του, με τον εκπρόσωπο τύπου του να λέει ότι θέλει να επικεντρωθεί στην ασφάλεια της οικογένειάς του.

Ο Χάρι, ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου, είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του ομίλου Associated Newspapers για ένα άρθρο του 2022, που έγραφε πως εκείνος προσφέρθηκε να πληρώσει για αστυνομική προστασία μονάχα αφότου ξεκίνησε μια ξεχωριστή νομική μάχη σε βάρος της βρετανικής κυβέρνησης.

Το δημοσίευμα κατηγορούσε, επίσης, τον Χάρι, ηλικίας 39 ετών, ότι αποπειράθηκε να παραπλανήσει το κοινό σχετικά με την προθυμία του να πληρώσει για την αστυνομική προστασία, η οποία του αφαιρέθηκε αφότου εκείνος απαρνήθηκε τα βασιλικά καθήκοντά του το 2020.

Τον Δεκέμβριο, δεν ευοδώθηκε η προσπάθειά του να μην συμμετάσχει η υπεράσπιση της εφημερίδας στη μήνυσή του για συκοφαντική δυσφήμιση, κάτι που σημαίνει πως ενδεχομένως θα έπρεπε να παρουσιάσει αποδείξεις στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αργότερα αυτόν τον χρόνο.

Η Daily Mail έγραψε πως η Χάρι, ο δούκας του Σάσεξ, αποσύρθηκε από την υπόθεση ώρες προτού οι δικηγόροι του όφειλαν να καταθέσουν σχετικά έγγραφα. Η εφημερίδα λέει πως τώρα θα υποχρεωθεί να καταβάλει τα έξοδα της εφημερίδας, ύψους 250.000 λιρών, μαζί με τα δικά του έξοδα που ανέρχονται σε 500.000 λίρες.

Τόσο ο δικηγόρος του Χάρι όσο και ένας εκπρόσωπος τύπου του ομίλου Associated απέφυγαν να σχολιάσουν σχετικά.

Ο εκπρόσωπος τύπου του πρίγκιπα, ο οποίος επισήμανε πως τα νομικά έξοδα δεν έχουν καθοριστεί, δήλωσε πως ο Χάρι απέσυρε την αγωγή, διότι ήθελε να επικεντρωθεί στην ασφάλεια της οικογένειάς του και στην υπόθεση σε βάρος της βρετανικής κυβέρνησης για την απόφασή της να αφαιρέσει την αυτόματη αστυνομική προστασία, όταν βρισκόταν στη Βρετανία.

Ο Χάρι, η σύζυγός του Μέγκαν και τα δύο παιδιά τους ζουν τώρα στην Καλιφόρνια, αφότου το ζευγάρι αποσύρθηκε από τα βασιλικά καθήκοντά του το 2020. Η αγωγή του σε βάρος της κυβέρνησης εκδικάστηκε τον Δεκέμβριο και η απόφαση αναμένεται τους επόμενους λίγους μήνες.Σε αυτήν την υπόθεση επικεντρώνεται ο Χάρι και όχι στην αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση, η οποία θα "προσέφερε μια συνεχή πλατφόρμα στους ψευδείς ισχυρισμούς της Mail όλα αυτά τα χρόνια", είπε ο εκπρόσωπος τύπου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου είχε αποφασίσει ότι το δημοσίευμα της Mail ήταν συκοφαντικό, ανοίγοντας τον δρόμο στον Χάρι, προκειμένου να προχωρήσει την υπόθεση σε βάρος ενός εκ των μεγαλύτερων εκδοτών ΜΜΕ. Ωστόσο, η προσπάθειά του να υπάρξει μια απόφαση υπέρ του χωρίς μια δίκη απέτυχε.

Πηγή: thetoc.gr

READ MORE

LATEST NEWS