BEAUTY & STYLE

Απαγορεύτηκε διαφήμιση του Calvin Klein με την FKA Twigs ως “προκλητική”

Lifenews

Aπαγορεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η καμπάνια της FKA Twigs για τον Calvin Klein απαγορεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Advertising Standards Authority ως “υπερβολικά σεξουαλική” – Η απάντηση της τραγουδίστριας.

Η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (ASA) του Ηνωμένου Βασιλείου απαγόρευσε τη νέα διαφήμιση του Calvin Klein με πρωταγωνίστρια της FKA Twigs, γιατί αναφέρει πως είναι προσβλητική και σεξουαλικοποιεί το γυναικείο σώμα.

Συγκεκριμένα, το σκεπτικό της ASA αναφέρει πως η διαφήμιση είναι “ανεύθυνη” και μπορεί να θεωρηθεί ως προσβλητική καθώς φαίνεται να αντικειμενοποιεί τις γυναίκες. «Η διαφήμιση έδινε την εστίαση των θεατών στο σώμα του μοντέλου και όχι στα ρούχα που διαφημίζονται» δήλωσε η ASA.

Από την πλευρά της, η FKA Twigs, τραγουδίστρια και μοντέλο, υπερασπίστηκε τη διαφήμιση στην οποία συμμετείχε, λέγοντας σε ανάρτηση της πως «δεν βλέπω το στερεοτυπικό σεξουαλικό αντικείμενο. Δεν μπορώ παρά να πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια διπλά στάνταρ εδώ».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FKA twigs (@fkatwigs)

«Δεν βλέπω το “στερεοτυπικό σεξουαλικό αντικείμενο” που έχουν χαρακτηρίσει. Βλέπω μια όμορφη ισχυρή έγχρωμη γυναίκα της οποίας το απίστευτο σώμα έχει ξεπεράσει περισσότερους πόνους από όσο φαντάζεσαι. Υπό το πρίσμα της ανασκόπησης άλλων καμπανιών παρόμοιου χαρακτήρα, παλαιότερες και τρέχουσες, δεν μπορώ παρά να πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια διπλά στάνταρ εδώ.

Για να γίνουμε σαφείς… Είμαι περήφανη για το σώμα μου και η τέχνη που δημιουργώ είναι στα πρότυπα γυναικών όπως η Josephine Baker, η Eartha Kit και η Grace Jones που κατέρριψαν τα εμπόδια για το πώς φαίνεται να είσαι δυνατός, αξιοποιώντας έναν μοναδικό ενσωματωμένο αισθησιασμό. Ευχαριστώ τον CK και τον Mert και τον Marcus που μου έδωσε χώρο να εκφραστώ ακριβώς όπως ήθελα – δεν θα αλλάξω την θέση μου».

Η διαφήμιση ερευνήθηκε μετά από παράπονα δύο ατόμων ότι η διαφήμιση ήταν υπέρ του δέοντος σεξουαλική προς την τραγουδίστρια. Παρόμοια παράπονα έγιναν κατά της διαφήμισης που πρωταγωνιστούσε η Κένταλ Τζένερ, αλλά η ASA δεν θεώρησε τη συγκεκριμένη διαφήμιση προσβλητική.

«Οι εικόνες δεν ήταν χυδαίες και ήταν δύο δυναμικές και με αυτοπεποίθηση γυναίκες, οι οποίες επέλεξαν να ταυτιστούν με το brand του Calvin Klein, ενώ οι διαφημίσεις περιείχαν ένα προοδευτικό και διαφωτιστικό μήνυμα. Οι πόζες της FKA twigs ήταν φυσικές και ουδέτερες» ανέφερε το brand.

Η περίπτωση της καμπάνια της Calvin Klein με τον Jeremy Allen White
Την ίδια ώρα, έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση στα social media για τα διπλά στάνταρ που υπάρχουν: από την μια η καμπάνια της Calvin Klein με τον ηθοποιό Jeremy Allen White, ο οποίος δεν φορούσε παραπάνω ρούχα από την FKA Twigs, δημιούργησε παροξυσμό και αποθεώθηκε από τα μέσα και από τους χρήστες και από την άλλη η διαφήμιση της τραγουδίστριας, που φαίνεται η δεξιά πλευρά του κορμιού της, αποσύρθηκε ως «προκλητική». Και τις δύο καμπάνιες της CK υπογράφει ο ίδιος σκηνοθέτης.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Calvin Klein (@calvinklein)

Χρήστες που στάθηκαν απέναντι στην απόφαση της ASA, κάνουν λόγο για «διπλά στάνταρ», επίδειξη ελέγχου και λογοκρισίας της εικόνας των σωμάτων των γυναικών, απλά επειδή είναι γυναίκες. Πηγή: news247.gr

READ MORE

LATEST NEWS