HOLLYWOOD NEWS

Πέθανε ο πρώην ντράμερ των Scorpions, Τζέιμς Κότακ - «Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας σπουδαίος μουσικός και τρυφερός οικογενειάρχης»

Lifenews

Θλιβερό γεγονός

Ο Τζέιμς Κότακ, ο πρώην ντράμερ του μυθικού συγκροτήματος Scorpions έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών. Η δυσάρεστη είδηση μεταδόθηκε αρχικά από την ιστοσελίδα Metal Sludge του εξωτερικού, με τους συναδέλφους του να επιβεβαιώνουν στη συνέχεια το θλιβερό γεγονός μέσα από τις αναρτήσεις τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κόρη του, ο ίδιος "έφυγε" το πρωί της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου και μέχρι αυτή τη στιγμή τα αίτια του θανάτου του παραμένουν άγνωστα. Η ανάρτηση από την επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο οποίο συμμετείχε για δύο δεκαετίες περίπου προκάλεσε ρίγη συγκίνησης.

 

Η δυσάρεστη ανακοίνωση για τον θάνατο των πρώην ντράμερ των Scorpions

«Πολύ θλιβερά νέα… ο αγαπημένος μας φίλος και ντράμερ για 20 χρόνια Τζέιμς Κότακ πέθανε σε ηλικία 61 ετών… Ο Τζέιμς ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας σπουδαίος μουσικός και τρυφερός οικογενειάρχης… ήταν ο "αδελφός από άλλη μητέρα" και θα είναι πραγματικά αναπάντητες... Rock‘n Roll για πάντα, αναπαύσου εν ειρήνη Τζέιμς».

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SCORPIONS (@scorpions)

 

Ο Τζέιμς Κότακ έγινε μέλος των Scorpions το 1996 και αντικαταστάθηκε επισήμως το 2016 από τον Μίκι Ντι, μετά από μία επεισοδιακή σύλληψή του το 2014 στο Ντουμπάι. Σε συνεντεύξεις που είχε δώσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του, είχε μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ, το οποίο επηρέαζε αρνητικά τη συμπεριφορά και απόδοσή του, χωρίς ωστόσο να αποδέχεται ότι ήταν εξαρτημένος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν και ένα από τα αρχικά μέλη των Kingdom Come, ως ο ντράμερ τους από το 1987 έως το 1989 και ξανά από το 2018 έως τον θάνατό του το 2024, ενώ είχε και το δικό του συγκρότημα Kottak παλαιότερα, τους KrunK. Άλλες συνεργασίες του ήταν εκείνες με τους Montrose, Wild Horses, McAuley Schenker Group και Warrant.

READ MORE

LATEST NEWS