HOLLYWOOD NEWS

Lily Gladston: Η πρώτη γυναίκα ιθαγενής που κέρδισε Golden Globe - Που αφιέρωσε τη Χρυσή Σφαίρα

Lifenews

Με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού σε δράμα έφυγε από την 81η τελετή απονομής η Lily Gladstone. Η πρωταγωνίστρια του The Killers of the Flower Moon έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη γυναίκα ιθαγενής που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο.

Η 37χρονη ηθοποιός υποδύεται στην ταινία του Martin Scorsese την Mollie Burkhart. Το The Killers of the Flower Moon βασίζεται σε αληθινά γεγονότα σχετικά με τις δολοφονίες των Ινδιάνων Osage. H Lily Gladstone κατά τον ευχαριστήριο λόγο της μίλησε για τη φυλή στην οποία μεγάλωσε, την Blackfeet Tribe.

H Lily Gladstone μίλησε για τη φυλή της

"Τους αγαπώ όλους εδώ μέσα αυτή τη στιγμή. Σας ευχαριστώ. Δεν έχω λόγια. Μίλησα λίγο τη γλώσσα των Blackfeet, της όμορφης κοινότητας -λαού- που με μεγάλωσε, που με ενθάρρυνε να προχωράω και να συνεχίσω να κάνω αυτό" δήλωσε αρχικά η Gladstone.

Και συνέχισε: "Είμαι ευγνώμων που μπορώ να μιλήσω λίγο από τη γλώσσα μου -και δεν έχω ευφράδεια- εδώ πάνω γιατί στη βιομηχανία, οι ιθαγενείς ηθοποιοί συνηθίζουν να λένε τις ατάκες τους στα Αγγλικά και έπειτα οι μοντέρ ήχου πηγαίνουν προς τα πίσω για να πετύχουν τις μητρικές γλώσσες στην κάμερα".

 

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CBS (@cbstv)

Πού αφιέρωσε τη Χρυσή Σφαίρα

Η Gladstone απέδωσε στη συνέχεια την ιστορική της νίκη στους συμπρωταγωνιστές. "Δεν ανήκει μόνο σε εμένα" είπε. "Το κρατάω με όλες τις όμορφες αδερφές μου στην ταινία, σε αυτό το τραπέζι εδώ και στη μητέρα μου [στην ταινία], Tantoo Cardina".

"Σε ευχαριστώ, Marty. Σε ευχαριστώ, Leo. Σε ευχαριστώ, Bob" κατέληξε. "Σας ευχαριστώ που ήσασταν τόσο καλοί συνεργάτες".

Διαβάστε επίσης: Martin Scorsese | Απογοητευμένος και μόνος στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του στο Λονδίνο

Δεν παρέλειψε στην ομιλία της να αφιερώσει τη Χρυσή Σφαίρα της σε όλους τους νέους ιθαγενείς εκεί έξω. "... σε κάθε μικρό ιθαγενή που έχει ένα όνειρο, που βλέπει τον εαυτό του να εκπροσωπείται και οι ιστορίες μας λέγονται από εμάς στη δίκη μας γλώσσα με τεράστιους συνεργάτες και τεράστια εμπιστοσύνη από και προς τον καθένα. Σας ευχαριστώ όλους τόσο πολύ".

Πηγή: madamefigaro.gr

READ MORE

LATEST NEWS