HOLLYWOOD NEWS

Έλον Μασκ: «Η κόρη μου με μισεί και είναι κομμουνίστρια»

Lifenews

Η πολύπλοκη σχέση του

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία λένε. Και η πολύπλοκη σχέση του Μασκ με την τρανσέξουαλ κόρη του επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το ρητό.

Μπορεί να είναι ένα από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα του πλανήτη, όμως οι μεγάλες επιτυχίες του στον επιχειρηματικό τομέα δεν συνδυάζονται με μία ήρεμη οικογενειακή ζωή.

Το αντίθετο μάλιστα, καθώς οι σχέσεις του ήταν πάντα προβληματικές. Και τώρα έρχεται στην επιφάνεια και μία ακόμα δύσκολη κατάσταση, που αφορά την σχέση του με την τρανσέξουαλ κόρη του.

Η σχέση του Ίλον Μασκ με την κόρη του έχει γίνει πηγή σημαντικής συναισθηματικής αναταραχής για τον δισεκατομμυριούχο, σύμφωνα με τον βιογράφο του, Walter Isaacson.

Σε ένα πρόσφατο απόσπασμα από την επικείμενη βιογραφία του Isaacson για τον Μασκ, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Wall Street Journal, αποκαλύπτεται ότι η δυσφορία του Μασκ με αυτό που αντιλαμβάνεται ως “woke culture” έχει εν μέρει τις ρίζες της στη σχέση του με το μεγαλύτερο παιδί του.

Ο βιογράφος σημείωσε ότι ο Μασκ πληγώθηκε βαθιά όταν η τρανσέξουαλ κόρη του, η οποία ονομάζεται νόμιμα Vivian Jenna Wilson αλλά φαίνεται να χρησιμοποιεί το μεσαίο της όνομα, Jenna, αποφάσισε να διακόψει την επικοινωνία μαζί του.

Παραδόξως, ο Μασκ έμαθε για τη μετάβασή της μόνο από τρίτο πρόσωπο, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο απόσπασμα του Isaacson.

Ένα μήνυμα που στάλθηκε στη σύζυγο του αδελφού του Ίλον, όπως γράφεται στη βιογραφία, έγραφε: “Γεια σου, είμαι τρανσέξουαλ και το όνομά μου είναι τώρα Τζένα. Μην το πεις στον μπαμπά μου”.

Ο Άιζακσον εξηγεί ότι ενώ ο Μασκ αρχικά αποδέχτηκε τη μετάβαση της, πληγώθηκε βαθιά όταν εκείνη αποφάσισε να διακόψει την επαφή μαζί του. Γράφει: “Η ρήξη τον πόνεσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή του μετά τον βρεφικό θάνατο του πρωτότοκου παιδιού του Νεβάδα”.

Ο πρωτότοκος γιος του Μασκ έφυγε τραγικά από τη ζωή το 2002, μια καταστροφική εμπειρία που μοιράστηκε με την τότε σύζυγό του, Justine Wilson, όταν ανακάλυψαν ότι το βρέφος τους δεν ανέπνεε.

Ο Isaacson αναφέρει επίσης ότι ο Μασκ απέδωσε την αποσύνδεση μεταξύ εκείνου και της κόρης του στη φοίτησή της στο Crossroads, ένα ιδιωτικό σχολείο στο Λος Άντζελες.

Ο Μασκ είχε κάνει και στο παρελθόν παρόμοιες δηλώσεις δημοσίως, συμπεριλαμβανομένης μιας δήλωσης στους Financial Times πέρυσι, στην οποία υποστήριξε ότι η κόρη του απομακρύνθηκε από αυτόν λόγω του “πλήρους κομμουνισμού” που διδάσκονταν στα σχολεία.

Σύμφωνα με την αφήγηση του συγγραφέα στο βιβλίο του, ο Μασκ αρχικά είχε μια αίσθηση γενικής αισιοδοξίας όταν έμαθε για πρώτη φορά για την απόφαση του παιδιού του να αποστασιοποιηθεί.

Ωστόσο, η κατάσταση πήρε δραματική τροπή όταν η Βίβιαν άρχισε να ασπάζεται άκρως ακραίες μαρξιστικές ιδεολογίες και δήλωσε ρητά την πρόθεσή της να κόψει κάθε δεσμό με τον πατέρα της, όπως περιγράφει λεπτομερώς ο Άιζακσον.

Ο Μασκ αποκάλυψε στον συγγραφέα: “Ξεπέρασε τον σοσιαλισμό και ασπάστηκε τον κομμουνισμό, έχοντας την πεποίθηση ότι όποιος κατέχει πλούτο είναι εγγενώς κακός”. Ο δισεκατομμυριούχος συγγραφέας αποδίδει ευθέως αυτή την αλλαγή στις πεποιθήσεις της κόρης του στη φοίτησή της στο “Crossroads”, ένα ιδιωτικό σχολείο υψηλού κύρους που βρίσκεται στη Σάντα Μόνικα, όπου τα ετήσια δίδακτρα ξεπερνούν τα 50.000 δολάρια.

Στη βιογραφία του, ο Μασκ αποκαλύπτει ότι είχε κάνει πολλές προσπάθειες να συμφιλιωθεί με την κόρη του, αλλά εκείνη απέρριπτε σταθερά τις προσκλήσεις του, δηλώνοντας ότι “δεν θέλει να περνάει χρόνο μαζί μου”.

Κατά τη διάρκεια των ετών, ο Μασκ έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για σχόλια που σχετίζονται με θέματα τρανσέξουαλ, συμπεριλαμβανομένων και των χειρουργικών επεμβάσεων επιβεβαίωσης φύλου για ανηλίκους.

Η στάση του σε αυτά τα θέματα έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με σχόλια που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημόσιες δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Το 2020, έγραψε: “Υποστηρίζω απόλυτα τα τρανς άτομα, αλλά όλες αυτές οι αντωνυμίες είναι ένας αισθητικός εφιάλτης”.

Η Vivian Jenna Wilson είναι το μεγαλύτερο παιδί του Μασκ μεταξύ των εννέα γνωστών εν ζωή παιδιών του.

READ MORE

LATEST NEWS