BEAUTY & STYLE

Πώς να περάσουν τα παιδιά ή και οι ενήλικες αξέχαστα Χριστούγεννα

Elena Tsiakoupi

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών και των περισσότερων ενηλίκων. Ομορφες οικογενειακές στιγμές...και ένα μαγικό κλίμα που συνοδεύει τα Χριστούγεννα.

Αν προβληματίζεσαι ως γονέας τι μπορείς να κάνεις για να περάσεις και εσύ και τα παιδιά αξέχαστα Χριστούγεννα εμείς στο ThemaOnline σου έχουμε όμορφες ιδέες.

Πρώτα από όλα όμως πρέπει να είστε έτοιμοι να διατηρήσετε ζωντανό το μύθο του Άγιου Βασίλη και το Χριστουγεννιάτικο συναίσθημα.

Οσοι δουλεύετε κι ο ελεύθερος χρόνος σας είναι περιορισμένος, μην ανησυχείτε υπάρχει τρόπος για να κάνετε αυτά τα Χριστούγεννα αξέχαστα.

Φτιάξτε μαζί μια κατασκευή

Μίλησε με τη δασκάλα και ρώτησε την για ιδέες για να κάνετε Χριστουγεννιάτικες κατασκευές μαζί με τα παιδιά σας.

Κάνε κάτι διαφορετικό...

Κάνε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνετε στην καθημερινότητα σας όπως για παράδειγμα να βγείτε έξω το βράδυ και να δείτε το φεγγάρι.  Μικρές αλλά χαρούμενες στιγμές που έχουν μεγάλη αξία για το παιδί σας. 

Μαγειρέψτε μαζί

Ετοιμαστείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας τα αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες και μελομακάρονα κι όχι μόνο! Μετά ζητήστε να βοηθήσουν όλοι μαζί στο να καθαρίσετε την κουζίνα. Τα παιδιά μαθαίνουν να είναι οργανωμένα και δημιουργικά.

Διοργανώστε βραδιά παιχνιδιών

Μπορείτε να διοργανώσετε μία οικογενειακή βραδιά καλώντας κοντινούς σας φίλους με τα παιδιά τους και αφιερώστε την στο παιχνίδι! Παίξτε παιχνίδια όπως η παντομίμα, επιτραπέζια.

Διοργανώστε βραδιά Secret Santa

Μην μου πεις οτι δεν ξέρεις τι είναι το Secret Santa. Eίναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για την περίοδο των Χριστουγέννων που μπορείτε να παίξετε με την οικογένεια, τους φίλους ή τους συναδέλφους σας. ο παιχνίδι περιέχει μυστήριο, έκπληξη και πολλή διασκέδαση! Ό,τι χρειάζονται δηλαδή τα παιδιά μας για να χαρούν και να απολαύσουν την όλη διαδικασία και αναμενόμενο να ξετρελαθούν με την ιδέα του Secret Santa! Η λογική του Secret Santa είναι απλή, αντί να κάνουμε όλοι δώρα σε όλους, ο καθένας γίνεται κρυφός Άγιος Βασίλης ενός και μόνο ατόμου.Με αυτό τον τρόπο τα παιδια χρησιμοποιούν τη φαντασία τους,τόσο για το τι θέλουν να αγοράσουν, όσο και στο να προσπαθούν να βρούν τον Αγιο Βασίλη τους ή που έκρυψε το δώρο.

 

Δείτε μαζί Χριστουγεννιάτικη ταινία

Κανονίστε βραδιά χριστουγεννιάτικης ταινίας με ποπ κορν, σνάκς και χυμο ( για τα παιδιά) και κρασάκι ( για ενήλικες) . Πολλές Χριστουγεννιάτικες ταινίες υπάρχουν στο τηλεοπτικό πρόγραμμα καναλιών αλλά και στο youtube και netflix. Αν σπίτι έχεις DvD τότε να η ευκαρία να το αξιοποιήσεις.  Αφήστε τα παιδιά σας να διαλέξουν την ταινία και απολαύστε την .

Στολίστε μαζί το Χριστουγεννιάτικο δεντρο

Στολίστε μαζί το δέντρο και φτιάξτε μαζί στολίδια. Αφήστε τα παιδιά σας να επιλέξουν που θέλουν να τοποθετήσουν κάθε στολίδι και φυσικά βοηθήστε να φτάσουν στην κορυφή και να βάλουν στο αστέρι.


Διατηρήστε ζωντανό τον μύθο του Άγιου Βασίλη

Μικροί και μεγάλη ενθουσιάζονται με τον Αγιο Βασίλη. Οι μεγάλοι οταν βλέπουν το χαμόγελο των παιδιών και οι μικροί όταν δουν τον Αγιο Βασίλη. Για αυτό ενισχύστε την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη και δημιουργήστε μία παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Διατηρείστε ζωντανή την παιδικότητα και την φαντασία του μικρού παιδιού. Ζητήστε από το παιδί να τοποθετήσει ένα μπολ με μπισκοτάκια και ένα ποτήρι γάλα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ότι τα αφήνετε για να τα βρει ο Άγιος Βασίλης, όταν θα φέρει το δώρο του. Με αυτό τον τρόπο συμμετέχει το ίδιο μέσα στον μύθο.

 

READ MORE

LATEST NEWS