BEAUTY & STYLE

Ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - Τι να βάλεις πάνω στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Έλενα Τσιακούπη

Αυτά τα Χριστούγεννα βάλε λίγη μαγεία και δημιούργησε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρά για σένα, τα παιδιά και την οικογένεια σου.

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται ολοένα και πιο κοντά και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Θα στολίσουμε το σπίτι μας στολίδια, φωτάκια, χριστουγεννιάτικες κάλτσες και όχι μόνο.

Είτε είσαι της κλασικής διακόσμησης είτε τις πιο "φευγάτης" υπάρχουν πολλές ιδέες για να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το χώρο σας.

Σκανδιναβική διακόσμηση

Αν δεις τα Χριστούγεννα με την Σκανδιναβική λογική της διακόσμησης τότε θα χρησιμοποιήσεις χρώματα που να θυμίζουν πραγματικό δάσος, αληθινά κλαδιά και κουκουνάρια για ρεαλισμό, με φωτάκια από σύρμα γύρω και ανάμεσα. Δημιούργησε, πρόσθεσε υφάσματα που να χαρίζουν ζεστασιά. Μπορείς αν θες να αγοράσεις ένα αληθινό δέντρο και να το βάλεις μαζί με την γλάστρα του κοντά σε ένα παράθυρο.

Χειμωνιάτικο σκηνικό:

Γέμισε το σπίτι με ψεύτικο χιόνι από βαμβάκι, στεφάνια από κουκουνάρια, μικρά δεντράκια, γιρλάντες και αστέρια. Βάλε το χιόνι πάνω σε τραπέζια, τζάκια, δέντρα ακόμα και πάνω σε έπιπλα ώστε να δημιουργούν ένα γιορτινό αληθοφανές τοπίο. Χρησιμοποίησε στους καναπέδες άσπρα υφάσματα-ριχτάρια.

 

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πάνω από το τζάκι

Αν έχεις τζάκι μην το αφήσεις χωρίς χριστουγεννιάτικα στολίδια. Μπορείς λοιπόν να τοποθετήσεις πάνω από το τζάκι σου κλαδιά από δέντρα και να κρεμάσεις τις αγαπημένες σου χριστουγεννιάτικες κάλτσες.

Γιρλάντες από κουκουνάρια και αποξηραμένα πορτοκάλια

Διαφορετική και φυσική διακόσμηση. Είναι τόσο απλό, ανοίγεις μία μικρή τρύπα στην φλούδα του πορτοκαλιού έτσι ώστε να χωρέσει ο σπάγκος και στην συνέχεια δένεις το πορτοκάλι σε αυτόν.

Ακολουθείς την ίδια διαδικασία με τα κουκουνάρια, επέλεξε καλύτερα κουκουνάρια με μικρό κοτσάνι στην κορυφή έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ανοίγεις τρύπες και να δέσεις τον σπάγκο από το κοτσανάκι τους.

Μπορείς να παίξεις με τα μήκη του σπάγκου και δέσεις όλα τα διακοσμητικά σου σε έναν οριζόντιο σπάγκο ή ξύλο που θα έχεις κρεμάσεις στην αγαπημένη γωνία του σπιτιού σου.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τα φωτάκια δεν πρέπει να λείπουν από ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Δέντρα υπερπαραγωγή, δέντρα μίνιμαλ, δέντρα με πολύχρωμες μπάλες, δέντρα μόνο με φωτάκια. Οι επιλογές σας είναι πολλές.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τι να προσέξετε πριν στολίσετε το δέντρο:

  1. Τα χρώματα που θέλετε να κυριαρχούν φέτος στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού
  2. Τη θέση του δέντρου
  3. Μην ξεχνάτε τον στολισμό του υπόλοιπου σπιτιού
  4. Επελεξε τι θα βάλεις στην κορυφή του δέντρου - Αστέρι ή κάτι αλλο

Κάνε το δέντρο οικογενειακή υπόθεση

Για στολίδια μπορείς να χρησιμοποιήσεις δημιουργίες των παιδιών, φωτογραφίες οικογενειακές που θα κρεμάσεις και διάφορα στολίδια ενδιάμεσα.

Χριστουγενηνιάτικο δέντρο με κόκκινες και χρυσές μπαλες και φυσικά... γιρλάντες

 Χριστουγεννιάτικο δέντρο με στολίδια γλυκά

Μίνιμαλ με μπόλικα φωτάκια

Ασπρο, χρυσό ή με φιόγκους

READ MORE

LATEST NEWS