PEOPLE

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Αποκαλυπτικός ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος για την σύζυγο του

Lifenews

Η γνωριμία τους

Μια όμορφη συνέντευξη παραχώρησε στο περιοδικό Omikron και στη δημοσιογράφο Τάνια Νεοκλέους κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Πέρα από τη σχέση του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τα καθήκοντα του, μίλησε για πιο προσωπικά ζητήματα όπως για την σύζυγό του Ειρήνη Σοφοκλέους και τον γιο τους Γιώργο ο οποίος είναι πέντε ετών

Αλήθεια, με ποιο τρόπο ο πρόεδρος σάς ανακοίνωσε τα νέα σας καθήκοντα;

Μου τηλεφώνησε, λίγες μέρες πριν από τον διορισμό των μελών υπουργικού συμβουλίου και μου είπε «Θέλω να βρεθούμε τη Δευτέρα». Ήταν Καθαρά Δευτέρα. «Να έρθεις Λευκωσία», μου είπε «και φέρε μαζί και το λάπτοπ σου, για να ετοιμάσουμε την ανακοίνωση, μιας και θα είσαι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος»!

Ποια είναι η προσωπική σχέση που έχετε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη;

Έχουμε μια πολύ καλή επαφή, η οποία είχε καλλιεργηθεί ήδη από την προεκλογική περίοδο, κατά την οποία ζήσαμε μαζί και αρκετές δύσκολες καταστάσεις. Ήταν στιγμές έντονες, αλλά χωρίς εντάσεις και αυτό ήταν κάτι που μου άρεσε στη συνεργασία μου μαζί του. Ο πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν δημιουργεί ένταση, αλλά του αρέσει να συζητά πολύ και να ακούει την άλλη άποψη. Κάτι που εκτιμώ ιδιαίτερα σε εκείνον είναι ότι ενώ κάποια πράγματα, λόγω της πείρας που είχε όταν ασκούσε τα δικά μου καθήκοντα, για τον ίδιο μπορεί να είναι αυτονόητα, εκείνος αναγνωρίζει ότι για μένα ίσως να μην είναι, οπόταν έχει και την υπομονή αλλά και τη διάθεση να μου τα εξηγεί.

Σε προσωπικό επίπεδο, πώς είναι πλέον η καθημερινότητά σας; Έχετε βρει τους ρυθμούς σας μετά και από τη μετακόμιση της οικογένειάς σας από την Πάφο στη Λευκωσία;

Πλέον μπορώ να πω πως βρήκαμε τους ρυθμούς μας και νιώθω και ο ίδιος πολύ πιο ήρεμος, να ξέρω ότι και η οικογένειά μου προσαρμόστηκε στην νέα πραγματικότητα. Στην αρχή υπήρχε ένα άγχος, ιδιαίτερα σε σχέση με το παιδί αν θα κατάφερνε να προσαρμοστεί, όμως βλέπω ότι τα πάει μια χαρά. Προσπαθούμε να κλέβουμε χρόνο, ιδίως τα Σαββατοκύριακα αλλά και το βράδυ πριν κοιμηθεί. Κάθε πρωί σηκώνομαι στις πέντε, έτσι ώστε μέχρι να ξυπνήσουν οι υπόλοιποι να έχω προλάβει να διαβάσω εφημερίδες, για να μπορέσω στις έξι να φάω μαζί τους πρόγευμα, να πάρω τον γιο μου στο σχολείο και μετά να πάω στο γραφείο. Από την άλλη, η σύζυγός μου, η οποία είναι καθηγήτρια αγγλικών, πλέον εργάζεται κάποιες μέρες τη βδομάδα σε ένα πανεπιστήμιο και έτσι έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο να κάνουν μαζί πράγματα. Επομένως, το βράδυ που θα συναντηθούμε όλοι στο σπίτι, θα μου πουν τα πράγματα που έκαναν μέσα στη μέρα, για να τους πω εγώ χαριτολογώντας ότι δεν έφυγα από το Προεδρικό.

Τι ήταν εκείνο που σας είπε η σύζυγός σας, όταν αναλάβατε τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου;

Να είμαι ειλικρινής και να προσπαθήσω να μην ακολουθήσω τον ξύλινο πολιτικό λόγο. Από τα πρώτα χρόνια που είμαστε μαζί, μου έλεγε πάντα να κάνω πράγματα που να με κρατούν σε εγρήγορση και να λαμβάνω αποφάσεις που να μου επιτρέπουν να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Αυτό το κρατώ πάντα και μπορώ να σας πω ότι ο λόγος που πήρα και αποφάσεις τολμηρές κάποτε και λίγο έξω από το κουτί, ήταν γιατί ένιωθα αυτή την ενεργοποίηση από την Ειρήνη αλλά και την ασφάλεια ότι είμαστε μαζί σε αυτό.

Είστε χρόνια ζευγάρι. Από τα σχολικά χρόνια, σωστά;

Από το Λύκειο. Γνωριστήκαμε όταν μας έκανε μάθημα αγγλικών ο πεθερός μου, παρόλο που η σχέση μας προέκυψε αργότερα. Με την Ειρήνη, μεγαλώσαμε μαζί. Την έπλασα και με έπλασε. Έχουμε μαζί όλες τις κοινές αναμνήσεις, ενώ σκεφτόμαστε αντανακλαστικά με τον ίδιο τρόπο. Αν δεν ήταν η Ειρήνη, δεν ξέρω τι θα ήμουν σήμερα. Μπορεί να μην είχα ούτε πτυχίο. Είχαμε πάντα μια παράλληλη πορεία, η οποία, όμως, δεν μας έβαλε ποτέ σε ρουτίνα.

Πώς τα καταφέρνετε;

Νομίζω επειδή κατεβαίνουμε εκλογές συχνά. Πέρα από την πλάκα, νιώθω ότι πεθυμούμε πολύ ο ένας τον άλλο και ότι έχουμε ανάγκη ο ένας την παρέα του άλλου. Όποτε βρίσκουμε ευκαιρία, θα επιδιώξουμε να πάμε για ένα ποτό ή θα διοργανώσουμε ένα ταξίδι μόνοι μας. Θέλουμε να περνούμε χρόνο μαζί, γιατί μας ηρεμεί και τους δύο αυτό. Είπαμε ότι αυτούς τους ρυθμούς ζωής θα τους συνεχίσουμε, όσο βλέπουμε ότι δεν μας επηρεάζουν.

.

 

READ MORE

LATEST NEWS