BEAUTY & STYLE

Έχεις πρησμένο πρόσωπο; 3 τρόποι να το αντιμετωπίσεις

Lifenews

Aλμυρό φαγητό, άγχος, διαταραχή ύπνου: υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στη στασιμότητα των υγρών στο οβάλ του προσώπου

Είναι μια αίσθηση με την οποία λίγο-πολύ όλες έχουμε έρθει αντιμέτωπες κάποια στιγμή στη ζωή μας, ενώ για κάποιες άλλες ενδεχομένως να αποτελεί μια δυσάρεστη συνθήκη σχεδόν καθημερινά: ξυπνάς το πρωί με πρησμένο πρόσωπο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό: η θερμοκρασία του δωματίου στο οποίο κοιμηθήκες είναι πολύ υψηλή ή καταναλώσες αλμυρά φαγητά το προηγούμενο βράδυ . Ή πάλι: υποφέρεις από αϋπνία ή έχεις τη συνήθεια να κοιμάσαι με το πρόσωπό σου πιεσμένο στο μαξιλάρι. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: τα υγρά λιμνάζουν στα βλέφαρα, τα μάγουλα και τα χείλη. Μπορεί να είναι μια επαναλαμβανόμενη ή περιστασιακή συνθήκη, το σίγουρο είναι ότι θέλεις να την εξαλείψεις αμέσως.

Ευτυχώς, οι θεραπείες όχι μόνο υπάρχουν αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εύκολα στην άνεση του μπάνιου σου.

Ενέργησε προληπτικά
Εάν το πρήξιμο του προσώπου είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα, είναι καλή ιδέα να ενεργήσεις εκ των προτέρων κάνοντας μασάζ στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο πριν πας για ύπνο. Τα καλά νέα είναι ότι για να εκτελέσεις τις σωστές κινήσεις, αρκεί να κάνεις μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και να βρεις τις ιδανικές τεχνικές για τη δική σου ανάγκη.

Η διατροφή έχει σημασία

Το έχεις ακούσει να λέγεται εκατομμύρια φορές: η κατανάλωση πολύ νερού όχι μόνο βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος, αλλά βοηθά επίσης στην αποβολή των περιττών υγρών . Μάλιστα, για να μειώσεις το πρήξιμο, εκτός από το μασάζ , είναι απαραίτητο να ενυδατώνεσαι και, αν είναι δυνατόν, να αποφεύγεις τα πολύ αλμυρά τρόφιμα.

Τα απαραίτητα tools

Εάν το πρόβλημα της κατακράτησης εντοπίζεται στο πρόσωπο, κράτησε το roller σου στο ψυγείο (κατά προτίμηση επέλεξε ένα με δύο κεφαλές διαφορετικών μεγεθών που θα σου επιτρέψουν να επέμβεις επαρκώς στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Είναι επίσης απαραίτητο τα beauty tools που χρησιμοποιούνται να είναι κρύα γιατί έτσι ενισχύεται η αποσυμφορητική τους δράση.

Εκτός από αυτά που κατασκευάζονται από πολύτιμους λίθους όπως ο ροζ χαλαζίας και ο νεφρίτης , που συνδυάζουν τα οφέλη του μασάζ με αυτά της κρυσταλλοθεραπείας, υπάρχουν αντικείμενα στην αγορά σε πολλαπλά σχήματα (ακόμη και αρκετά μεγάλα για να χρησιμοποιηθούν στο υπόλοιπο σώμα) ιδανικά για την διοχέτευση των υγρών και τον επαναπροσδιορισμό του οβάλ.

Οι συσκευές που χρησιμοποιούν μικρορεύμα είναι επίσης χρήσιμες σε περίπτωση πρηξίματος γιατί επιτρέπουν στους μύες του προσώπου να τονώνονται, αποφεύγοντας έτσι το σχηματισμό ρυτίδων στα σημεία όπου το πρήξιμο είναι επαναλαμβανόμενο και έντονο.

READ MORE

LATEST NEWS