ΖΏΔΙΑ

Τα ζώδια που διαχειρίζονται τη ζήλια με μεγάλη χάρη

Lifenews

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά

Η ζήλια είναι ένα πανάρχαιο συναίσθημα που θα μπορούσε ενδεχομένως να κλονίσει τα θεμέλια των στενών μας σχέσεων. Εξάλλου, περιλαμβάνει έναν πολύπλοκο ιστό συναισθημάτων που μπορεί να περιστρέφονται γύρω από τη δυσαρέσκεια και την ανασφάλεια.

Αυτά συνήθως πυροδοτούνται από αντιλαμβανόμενες απειλές για τη σύνδεσή μας με ένα αγαπημένο μας πρόσωπο. Αρκετές φορές η ζήλια πυροδοτεί απρόβλεπτες αντιδράσεις και μας οδηγεί σε συμπεριφορές που δεν πιστεύαμε ποτέ πως θα ακολουθούσαμε. Ίσως γι’ αυτό μερικά ζώδια επιμένουν να χειρίζονται τη ζήλια με χάρη – σε αντίθεση με αυτά που δεν μπορούν να τη διαχειριστούν καθόλου.

Θεωρούν ότι αυτή η δεξιότητα μπορεί να οδηγήσει σε προσωπική ανάπτυξη, βελτιωμένη επικοινωνία και πιο αρμονικές σχέσεις. Επιπλέον, πιστεύουν ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται το «πράσινο τέρας της ζήλιας» μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά μεταξύ μιας υγιούς, ακμάζουσας σχέσης και μιας σχέσης γεμάτης έριδες και διχόνοιες.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά τα ζώδια:

Ταύρος

Οι Ταύροι είναι γενικά υπομονετικοί και πρακτικοί. Θεωρούν ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται τη ζήλια μπορεί να καθορίσει την πορεία των αλληλεπιδράσεών τους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Επομένως, όταν αυτά τα γήινα ζώδια βιώνουν τέτοια συναισθήματα, είναι πιο πιθανό να κάνουν ενδοσκόπηση και να δουλέψουν πάνω στα συναισθήματα ανασφάλειάς τους παρά να αντιδράσουν παρορμητικά. Πιστεύουν ότι η αναγνώριση των συναισθημάτων τους είναι το πρώτο βήμα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Ως εκ τούτου, κατανοώντας την πηγή της ζήλιας, αναλαμβάνουν δράση για να δουλέψουν πάνω στον εαυτό τους και τη συναισθηματική τους ευημερία. Εκτιμούν τη σταθερότητα και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη γειωμένη φύση τους για να ξεπεράσουν τη ζήλια με χάρη. Επιπλέον, στους Ταύρους αρέσει να θέτουν σαφή και υγιή όρια, για να αμβλύνουν τις αβεβαιότητες και να ελαχιστοποιήσουν τα ερεθίσματα ζήλιας. Όταν τόσο ο Ταύρος όσο και ο σύντροφός τους συμφωνούν για το τι είναι αποδεκτό και τι όχι, οι παρεξηγήσεις και οι συγκρούσεις μειώνονται.

Ζυγός

Οι Ζυγοί είναι γνωστοί για τη διπλωματία τους και την ικανότητά τους να βλέπουν και τις δύο πλευρές μιας κατάστασης. Οραματίζονται τη ζήλια ως ένα κοινό και σύνθετο συναίσθημα που προκαλεί το στενό δέσιμο στις σχέσεις τους. Γνωρίζουν ότι για να διαχειριστούν τη ζήλια πρέπει να ψάξουν μέσα τους πρώτα, έτσι κάνουν πολλά βήματα προς την αυτοκριτική και την αυτογνωσία. Με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζουν τις βαθύτερες αιτίες της επιφυλακτικότητάς τους. Όταν νιώθουν ζήλια, τείνουν να αναλύουν τα συναισθήματά τους και να επικοινωνούν ανοιχτά με τον σύντροφό τους. Προτιμούν να επιλύουν τις συγκρούσεις μέσω ειρηνικής συζήτησης. Αισθάνονται, επίσης, ότι μερικές φορές, αυτό το συναίσθημα προκύπτει από δικές τους προσκολλήσεις σε αποτελέσματα ή προσδοκίες. Ως εκ τούτου, για να χειριστούν τη ζήλια με χάρη, εξασκούνται στην τέχνη της αποδέσμευσης. Αφήνουν στην άκρη την ανάγκη να ελέγχουν ή να κατέχουν κάποιον, καθώς αυτό τους επιτρέπει να έχουν μια πιο χαλαρή και εμπιστευτική σχέση. Αυτά τα φιλειρηνικά άτομα προτιμούν να ξεφορτώνονται κάθε δυσαρέσκεια που μπορεί να τρέφουν για να σφυρηλατήσουν μια πιο αρμονική σχέση.

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι βλέπουν ότι η ζήλια μπορεί να χρησιμεύσει ως καθρέφτης που αντανακλά τις ανασφάλειές τους. Έτσι, τείνουν να τη προσεγγίζουν με αίσθημα ευθύνης. Θα αφιερώσουν χρόνο για να αξιολογήσουν τα δικά τους συναισθήματα και να κάνουν προσπάθειες για να βελτιώσουν τη σχέση τους. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται εργασία για την αυτοπεποίθηση, αντιμετώπιση τραυμάτων του παρελθόντος ή καθορισμό προσωπικών στόχων. Επιπλέον, προτιμούν να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα με ψυχραιμία και να εργάζονται προς μια λύση. Γνωρίζουν ότι όταν εστιάζουν στην προσωπική τους ανάπτυξη, η ζήλια που νιώθουν μπορεί να γίνει καταλύτης για θετικές αλλαγές.

 ΠΗΓΗ: marieclaire.gr

READ MORE

LATEST NEWS