LIFESTYLE

Φιλίππα Καρσερά: Τα υπέροχα στιγμιότυπα από το ταξίδι της στη Νέα Υόρκη (Φώτος)

Lifenews

Η επίσκεψη της στο «Σημείο Μηδέν»

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η Φιλίππα Καρσερά, η οποία συνόδευσε το σύζυγο της Νίκο Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Πρώτη Κυρία δημοσίευσε φωτογραφίες από την επίστεψη της στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στο «Σημείο Μηδέν» (μνημείο για τα θύματα) όπου στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, έγινε η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Στη λεζάντα της ανάρτησης της έγραψε χαρακτηριστικά: «Πρώτος σταθμός στη Νέα Υόρκη στον εμβληματικό ναό του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν». Ένα πολύ σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας, σημείο αναφοράς για τη Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Αμερικής που φωτίζει με ελπίδα τον τόπο όπου γράφτηκε μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας, μνημείο θύμησης και προσευχής για όλα τα αθώα θύματα της τρομοκρατίας. Κάτι μοναδικά αποτυπωμένο στις εξαίσιες αγιογραφίες από τους Αγιορείτες πατέρες Λουκά και Παχώμιο από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους που είχα την ευκαιρία να θαυμάσω από κοντά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την θερμή υποδοχή στον Πατέρα Ανδρέα Βιθούλκα, στον Πρωτοψάλτη Δημήτρη Κατσικλή και την Διευθύντρια κα Πατρίσια Μόσχου. Στη συνέχεια επισκέφθηκα το Μνημείο και Μουσείο αφιερωμένο στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου όπου αφήσαμε λίγα λουλούδια σε ένδειξη μνήμης και σεβασμού στις χιλιάδες των αθώων θυμάτων με την ευχή να μην ζήσουμε ποτέ ξανά τέτοιες ανθρώπινες τραγωδίες».

READ MORE

LATEST NEWS