LIFESTYLE

Στέλλα Δημητρίου: Συγκινεί μιλώντας για την κατάψυξη ωαρίων και την απόκτηση των δίδυμων αγοριών της

Lifenews

Δες όσα αποκάλυψε

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Down Town παραχώρησε η Στέλλα Δημητρίου, η οποία μεταξύ άλλων μίλησε και για την κατάψυξη ωαρίων που έκανε σε ηλικία 36 ετών.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Αναστασία Γεωργίου, η ευτυχισμένη μανούλα μίλησε ανοικτά για τη διαδικασία που έκανε, αλλά και για τα δίδυμα αγοράκια της.

Διάβασε απόσπασμα της συνέντευξης:

Ποια ανάγκη σε ώθησε στο να μιλήσεις ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισες μέχρι να μείνεις έγκυος;
Ήθελα να ενημερώσω τις γυναίκες εκεί έξω για τη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων. Σκοπός να μπορούν να εκπληρώσουν το όνειρό τους στο μέλλον με επιτυχία, σε περίπτωση που για τους δικούς τους λόγους θελήσουν να αποκτήσουν παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία.

Στις μέρες μας ολοένα και περισσότερες γυναίκες προχωρούν σε αυτή τη διαδικασία. Μια κίνηση που έχεις δηλώσεις πως ήταν ό,τι πιο σημαντικό έκανες στη ζωή σου. Τότε, είχες συναίσθηση πόσο καίριας σημασίας ήταν;

Βεβαίως, γιατί ήμουν από τις τυχερές που ενημερώθηκα από τον γιατρό μου σχετικά νωρίς, στην ηλικία των 36 ετών. Ευγνωμονώ τον Παναγιώτη Ψαθά, τον γυναικολόγο μου στο Ιασώ, που με έβαλε σε αυτή τη διαδικασία.

Ο περίγυρος σου πώς το αντιμετώπισε; Ή προτίμησες να το κρατήσεις για σένα;

Το γνώριζε η οικογένειά μου και 2-3 φίλες μου. Στην πορεία, το μοιράστηκα πιο ανοιχτά. Έλαβα πάρα πολλά μηνύματα και ερωτήσεις από γυναίκες σχετικά με την κατάψυξη ωαρίων και τη διαδικασία, που δεν το περίμενα. Χαίρομαι που ήμουν η αφορμή για να μπουν κάποιες γυναίκες στη διαδικασία να διαβάσουν και να ενημερωθούν σχετικά από τους γιατρούς, ακόμα και να προχωρήσουν στην κατάψυξη ωαρίων.

Πώς αντιδρούσες στη φαινομενικά αθώα ερώτηση: «Πότε θα κάνεις ένα παιδάκι;», που σίγουρα άκουσες άπειρες φορές από συγγενείς, φίλους, ακόμα και αγνώστους;

Αυτές οι ερωτήσεις γενικότερα δεν πρέπει να γίνονται. Είναι λάθος. Υπάρχουν γυναίκες που κάνουν τεράστιο αγώνα να αποκτήσουν ένα παιδί και άλλες που δεν τα κατάφεραν, και αποτελεί μια ανοιχτή πληγή. Επίσης, υπάρχουν και γυναίκες που μπορεί να μην θέλουν να γίνουν μάνες. Τις γυναίκες πρέπει να τις σεβόμαστε. Προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτή την ερώτηση και απαντούσα: «Όποτε θέλει ο Θεός». Και όντως, μας έστειλε τα παιδιά μας τη σωστή στιγμή.

Είχες εξομολογηθεί δημόσια ότι σε διακατείχε αγωνία προκειμένου να μη γεννηθούν πρόωρα. Πώς ένιωσες λοιπόν όταν τα κράτησες για πρώτη φορά στην αγκαλιά σου;

Η δίδυμη κύηση θεωρώ ότι έχει μεγαλύτερο άγχος, μιας και είναι δύο τα μωρά. Προσωπικά, είχα τεράστια αγωνία στο να μπω στον μήνα μου, να πάνε όλα καλά στη γέννα και να είναι υγιείς. Μόλις άκουσα το κλάμα τους, ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής. Λαχταρούσα τόσους μήνες, πιο πολύ από όλα, να τους κρατήσω στην αγκαλιά μου. Ήταν τόσο συγκινητικό και έντονο. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα το διπλό θαύμα που βίωνα. Είμαι ευγνώμων που το έζησα. Θα το θυμάμαι για πάντα. Είναι από τις φορές που υπερισχύει το συναίσθημα και τα λόγια αποδεικνύονται φτωχά για να το περιγράψουν. Αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένη!

READ MORE

LATEST NEWS