ΖΏΔΙΑ

Παρθένος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ζώδιο

Lifenews

Τα θετικά και τα αρνητικά χαρακτηριστικά του.

Η Παρθένος είναι το έκτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου (22 Αυγούστου έως 22 Σεπτεμβρίου) και κυβερνάται από τον Ερμή. Ανήκει στα μεταβλητά ζώδια και συχνά συνδέεται με την ακρίβεια, την εμμονή στη λεπτομέρεια και την κριτική σκέψη.

Διαβάστε παρακάτω τα κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μιας Παρθένου.

Όσοι ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου θεωρούνται λογικοί και πρακτικοί. Εστιάζουν στη λεπτομέρεια και αναζητούν την τελειότητα σε όλα. Για να πετύχουν τους στόχους τους προσπαθούν να βελτιώνονται πάντα μέσα από τη συνεχή πρακτική.

Η Παρθένος κυβερνάται από τον Ερμή, τον πλανήτη της επικοινωνίας. Αν και ο Ερμής είναι επίσης κυβερνήτης των Διδύμων, αυτά τα δύο ζώδια είναι εντελώς διαφορετικά. Οι Δίδυμοι είναι εξωστρεφείς και εκφράζονται αυθόρμητα, ενώ η Παρθενος επεξεργάζεται κάθε πληροφορία πριν μιλήσει για κάτι. Για την ακρίβεια, ασχολείται με τις πληροφορίες όπως ένας υπολογιστής, μετατρέποντας δηλαδή ακόμα και το πιο μπερδεμένο σύνολο πληροφοριών σε οργανωμένες και σαφείς έννοιες.

Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου κυνηγούν πάντα το ιδανικό, γεγονός που μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα αρνητικό (κυρίως για τις σχέσεις τους), αφού η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις ατέλειες και τα ελαττώματά μας.

Αρκετά συχνά μοιάζει σαν να θέλουν να διορθώνουν διαρκώς τους άλλους και να επιβάλλουν τη γνώμη τους, μα εκείνο που επιθυμούν είναι να βοηθήσουν. Υποστηρίζουν τους δικούς τους ανθρώπους και μπορούν να λύνουν κάθε πρόβλημα, χάρη στην επινοητικότητα και την πρακτικότητά τους. Προσπαθούν πάντα να βελτιώνουν το κάθε τι. Είναι μεθοδικοί, αφοσιωμένοι και εργατικοί και διαπρέπουν σε τομείς όπως η υγεία και η μουσική.

Ωστόσο, γίνονται ιδιαίτερα επικριτικοί και τονίζουν πάντα τα λάθη των άλλων. Δεν αφήνουν τους άλλους να τους πλησιάσουν εύκολα και κατακρίνουν κάθε τι με το οποίο διαφωνούν. Παράλληλα, πανικοβάλλονται εύκολα και δύσκολα αναλαμβάνουν ρίσκα, αφού ο τρόπος σκέψης τους είναι ιδιαζόντως συντηρητικός.

Στις ερωτικές σχέσεις προτιμούν τη σταθερότητα και δεν διστάζουν να κάνουν πρώτοι το βήμα για να βελτιωθεί η σχέση τους. Από την άλλη, ασκούν ιδιαίτερη κριτική στο ταίρι τους και αρκετά συχνά γίνονται πολύ πιεστικοί, ενώ ακολουθούν πιστά το πρόγραμμά τους, πράγμα που κάνει δύσκολη τη συμβίωση με τους άλλους.

Τα θετικά χαρακτηριστικά των Παρθένων

  • Προσηλωμένοι στη λεπτομέρεια
  • Ανεξάρτητοι
  • Πρακτικοί
  • Οργανωτικοί
  • Έξυπνοι

Τα αρνητικά χαρακτηριστικά των Παρθένων

  • Συντηρητικοί
  • Επικριτικοί
  • Ιδιότροποι
  • Απαισιόδοξοι
  • Απίστευτα σχολαστικοί

Διάσημοι Παρθένοι: Zendaya, Beyonce, Keanu Reeves, Blake Lively, Πρίγκιπας Harry, Salma Hayek, Κοραλία Καράντη, Ελεονώρα Μελέτη, Βίκυ Λέανδρος.

READ MORE

LATEST NEWS