LIFESTYLE

Αποκλειστικό: Ο Σπύρος Μαρτίκας στο LifeNewscy - Το Survivor, η Βρισηίδα και το μήνυμα του στους Κύπριους

Lifenews

Στην πιο αποκαλυπτική του συνέντευξη

Ο Σπύρος Μαρτίκας είναι χωρίς καμιά αμφιβολία ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες που πέρασαν ποτέ από το Survivor.

Ο γοητευτικός φαρμακοποιός κατάφερε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον τόσο στο Survivor 2022, όσο και στο All Star, κάνοντας τον, τον παίκτη με τις περισσότερες υποψηφιότητες για αποχώρηση!

Ο ίδιος παραχώρησε στο LifeNewscy μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την εμπειρία του στο ριάλιτι επιβίωσης, τον έρωτα του με τη Βρισήιδα Ανδριώτου, ποιον θα ήθελε νικητή στο Survivor All Star, ενώ μίλησε και για την Κύπρο.

Για ποιο λόγο συμμετείχε στο Survivor και μάλιστα δύο συνεχόμενες φορές;
Ήταν απλά και μόνο ένα τυχαίο συμβάν, για την πρώτη μου συμμετοχή! Ένα συμβάν που δεν περίμενα, προέκυψε, δεν επιδίωξα! Μια αίτηση συμπλήρωσα μέσα στις 115.000 αιτήσεις, που ξέχασα γρήγορα, διότι δεν πίστευα ότι θα ευδοκιμήσει! Όταν τα στάδια των casting προχωρούσαν και η ιδέα σοβάρευε τότε ένιωσα αγωνία για την απόφαση τελικά της συμμετοχής μου ή όχι! Έζησα μια αξέχαστη εμπειρία που οφείλω στην αδερφή μου! Έμεινε πίσω στήριγμα σε όλη μου τη ζωή, σε ότι έχουμε δημιουργήσει μαζί, επιτρέποντας μου να ζήσω αυτή την εμπειρία! Και το έπραξε μάλιστα και για τη δεύτερη φορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα! Η απόφαση της δεύτερης συμμετοχής μου ήταν πιο εύκολη. Γνώριζα που πήγαινα, έμπειρος πλέον απέναντι στο εγχείρημα, απέναντι στο παιχνίδι! Καλύτερα προετοιμασμένος ψυχολογικά και αγωνιστικά! Ήταν τιμητική θα έλεγα η πρόταση της συμμετοχής μου σ’ ένα All Star!

Πώς ήταν η εμπειρία; Διαφέρει να το βλέπεις από την τηλεόραση;
Προφανώς είναι τεράστια η διαφορά του τι βλέπεις ως τηλεθεατής με ότι βιώνεις ως παίχτης! Ζούμε κάτω από ακραίες συνθήκες πείνας και εγκλεισμού! Εκτεθειμένοι σε ακραία, πολλές φορές, καιρικά φαινόμενα τα οποία διαρκούν! Αντιμέτωποι με τους εαυτούς μας, με την υπομονή και την ψυχραιμία μας. Αντιμέτωποι με συμπεριφορές και γεγονότα! Με την καχυποψία, την υποτίμηση, την ζωώδη έκφραση μιας πραγματικότητας πρωτόγνωρης για κάθε άνθρωπο. Σ αυτές τις συνθήκες βέβαια γνωρίζεις τον εαυτό σου! Τεράστια η πρόκληση. Εκτεθειμένος, «γυμνός», σ ένα κοινό που σε κρίνει και σε προκαλεί να κερδίσεις κάτι σημαντικό, την υστεροφημία σου. Ένα πανέξυπνο κοινωνικό πείραμα, ένα πείραμα που διδάσκει τεράστια νοήματα στη ζωή μας.

Μετανιώνεις για κάτι; Αν γυρνούσες πίσω το χρόνο τι θα άλλαζες;
Την στιγμή εκείνη που ψήφησα τη Βρισηίδα μου, που τη στεναχώρησα, που υπέκυψα σε όλη την σκευωρία που με πιπίλιζε για εκείνη την λανθασμένη απόφαση μου. Αυτό είναι που μετάνιωσα!

Βρέθηκες αρκετές φορές υποψήφιος για αποχώρηση και τις δύο φορές που συμμετείχες. Σε στεναχωρούσε ότι οι συμπαίκτες σου δεν σε πίστευαν;
Δεν με πίστευαν ή φοβόντουσαν;; Αυτό που εισέπραξα με την επιστροφή μου στην Ελλάδα ήταν μοναδικό και τις δυο φορές. Αυτή η απήχηση, αυτή η παραδοχή του κόσμου, φόβιζε, κάτι που κατάλαβαν. Πολύ περισσότερο στο δεύτερο επειδή ήδη γνώριζαν!

Μετά από μια υποψηφιότητα πως μπορείς να συνυπάρχεις με κάποιον στην καλύβα;
Μετά από κάθε υποψηφιότητα και μετά από 24 παραμονές μάλλον οι άλλοι είχαν το πρόβλημα της υποψηφιότητας μου κάθε φορά. Όταν νιώθεις τον κόσμο δίπλα σου συνέχεια, επιστρέφεις στην καλύβα χωρίς καμία σκέψη, κανένα θέμα.

Η στήριξη του κόσμου ήταν για σένα το σημαντικότερο κίνητρο να συνεχίζεις πιο δυναμικά;
Η στήριξη του κόσμου για μένα ήταν ότι πολυτιμότερο είχα για ν αντέχω να συνεχίζω. Ήταν η δύναμη μου. Ένιωθα ότι μίλαγα, επικοινωνούσα με τον κόσμο συνέχεια.

Ζήτησες ποτέ να φύγει οικειοθελώς;
Υπήρξαν πολύ δύσκολες στιγμές που με ώθησαν στο σημείο να αποχωρήσω. Ευτυχώς δεν το έκανα!

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο ψέμα που ειπώθηκε για σένα μέσα στο παιχνίδι και σε ενόχλησε;
Ψέματα, όχι ψέμα! Όταν μπήκαν στο παιχνίδι Ελευθερία και Ευριδίκη ζήσαμε τα μεγαλύτερα ψέματα. Τα αδιανόητα ψέματα, τα τεράστια ψέματα του Μπάρτζη ότι είδε την Ασημίνα με κινητό ή ότι είδε τον Μάριο και την Ελευθερία σε τρυφερές στιγμές. Τεράστια ψέματα!

Βγαίνοντας από το Survivor είδες πράγματα από συμπαίκτες σου που σε στεναχώρησαν;
Τίποτα που να με εκπλήξει. Προβλέψιμη κάθε τους στάση ακριβώς έτσι όπως τους γνώρισα!

Γράφτηκαν για σένα πολλά στα sites. Ποιο σε ενόχλησε περισσότερο; Σκέφτηκες ποτέ να κινηθείς νομικά;

Δεν διάβασα ποτέ κάτι φοβερό στα sites! Πολλές αστοχίες βέβαια, άστοχες εκτιμήσεις που με εντυπωσίασαν. Λες και κάποιοι δεν κατάλαβαν το παιχνίδι, ένα παιχνίδι είναι. Εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα και σαφώς δεν γίνεται να αρέσεις σε όλους. Αλίμονο να αρέσαμε σε όλους, κάτι λάθος θα γινόταν.

Από τους παίκτες του Survivor All Star ποιος ήταν ο πιο υποκριτής, ο πιο αληθινός και ο πιο αδικημένος;
Ο μεγαλύτερος υποκριτής στην ιστορία του παιχνιδιού με οσκαρικές ερμηνείες είναι ο Μπάρτζης. Ένας αυθεντικός, αυθόρμητος, ειλικρινής άνθρωπος που γνώρισα και παραδέχθηκα είναι ο Ηλίας Μπόγδανος. Πόσοι αδικήθηκαν;;; Αμέτρητοι… Αφροδίτη (ένα βίντεο που όλοι είδατε που της στοίχισε την παραμονή της), Σταυρούλα(γνωρίζετε όλοι γιατί). Τα κορίτσια Ασημίνα – Δαλάκα. Η Ασημίνα αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο ψέμα του Μπάρτζη ( την είδα με κινητό). Δεν την είχε δει ποτέ, της στοίχισε το παιχνίδι όμως.

Ποιος πιστεύεις θα είναι ο νικητής; Εσύ ποιον θα ήθελες;

Έτσι όπως ολοκληρώνεται το παιχνίδι και κρίνοντας απ’ τα γεγονότα που κλονίζουν υπολήψεις και αξιοπρέπειες, κανέναν.

Μέσα από το Survivor γνώρισες τον άνθρωπο σου. Τι σε κέρδισε στη Βρισηίδα;
Θα πρέπει να ξεκινήσω να γράφω εκθέσεις, εκθειάζοντας στο μέγιστο τη γυναίκα μου. Ατέλειωτοι οι λόγοι που με κάνουν να την θαυμάζω. Επιβεβαιώνω στον εαυτό μου για άλλη μια φορά ότι ο έρωτας και η αγάπη κερδίζονται μέσα απ’ τις ικανότητες, απ’ τον άρτιο χαρακτήρα, απ’ τον έντιμο χαρακτήρα, απ’ την αντίληψη, το ταπεραμέντο, την φαντασία. Η υγεία στις σχέσεις προκύπτει μέσα απ’ τη λογική, απ’ την αξιοκρατία, απ’ την εκτίμηση. Στη ζωή όλα κερδίζονται, εκτιμούνται και αναλόγως κρίνονται, κοστολογούνται. Ο καθένας παίρνει ότι του αξίζει!

Είναι ο έρωτας της ζωής σου;
Είναι ο έρωτας της ζωής μου!

Σκέφτεστε να παντρευτείτε; Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ότι σκοπεύεις να της κάνεις πρόταση γάμου στον τελικό. Ισχύει;
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιλέξω το περιβάλλον του παιχνιδιού ως μέσο επιλογής μιας ενδεχόμενης γαμήλιας πρότασης! Δεν ταιριάζει ο ρόλος μου στο παιχνίδι με την πραγματικότητα της ζωής μου. Οι φήμες όπως γνωρίζετε είναι για να δημιουργούν εντυπώσεις και να προκαλούν ενδιαφέρον. Αυτό απαιτούν και οι πωλήσεις!

Ποια είναι για σένα η απόλυτη ευτυχία;
Το πειθαρχημένο μυαλό φέρνει ευτυχία!

Δέχεσαι φλερτ στα κοινωνικά σου δίκτυα, ακατάλληλες φωτογραφίες;
Ευτυχώς όχι! Μάλλον δημιουργήσαμε στεγανά ικανά να μην απειλούνται.

Η Βρισηίδα σε ζηλεύει; Για ποιο λόγο θα τσακωθείτε;
Δεν ξέρω αν ζηλεύει και πόσο. Δεν έχει λόγο να αισθανθεί κάτι τέτοιο.

Δεν σε είδαμε ποτέ να τα βάζεις κάτω, να λυγίζεις πραγματικά. Ο Σπύρος θα ξεσπάσει, υπήρξαν στιγμές που έπιασες πάτο;
Η μεγαλύτερη ικανότητα που οφείλεις να διαθέτεις είναι η ψυχραιμία. Η ψυχραιμία αυτή πηγάζει από μια πεποίθηση και μόνο. Διασκέδασε το όσο μπορείς!

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;
Να καμαρώνω για τα παιδιά μου!

Τι θα έλεγες στο νεότερο εαυτό σου;
Μακάρι να είχα το μυαλό και την εμπειρία μου στα 20 μου χρόνια!

Πέρα από τις επαγγελματικές σου δραστηριότητες στα φαρμακεία που έχεις, τι άλλο θα ήθελες να κάνεις; Το σενάριο να πολιτευτείς;
Πέρασε απ’ το μυαλό μου, η αλήθεια είναι και έχω δεχθεί απεριόριστη παρακίνηση να το τολμήσω. Αγαπάω όμως πάρα πολύ τη δουλειά μου για να αντέξω να την αφήσω!

Έχεις επισκεφθεί ποτέ την Κύπρο; 
Με τον Μάριο έχουμε κάνει ατέλειωτες συζητήσεις για την Κύπρο! Έχω δεχθεί χιλιάδες μηνύματα από Κύπριους και πάρα πολλές προσκλήσεις. Νομίζω ήρθε η στιγμή να γνωρίσω την Κύπρο από κοντά. Θέλω πάρα πολύ να σας επισκεφτώ, την αγαπάω πάρα πολύ την Κύπρο!

Τι θα άλλαζες στη ζωή σου;
Θα μετανιώνω πάντα για όσα δεν έχω κάνει, για όσα δεν έχω τολμήσει και ποτέ για όσα έχω ήδη ζήσει.

Τελικά ποιος είναι ο Σπύρος Μαρτίκας;
Επιτρέψτε στον κόσμο να μιλάει για μένα. Ακόμη και όσοι με επικρίνουν μου επιτρέπουν να γίνομαι καλύτερος!

Το καλοκαίρι πως θα το περάσετε;
Οφείλω να ξεκουράσω την αδερφή μου, της χρωστάω πολλά. Θα φύγει εκείνη όλο τον Αύγουστο και εμείς διήμερα – τριήμερα, μικρές εξορμήσεις.

Τα επόμενα σου επαγγελματικά βήματα ποια είναι;
Να αφοσιωθώ στη δουλειά μου! 11 μήνες μακριά απ’ τη δουλειά μου, μου είχε λείψει πάρα πολύ.

Ποια πιστεύεις είναι η γνώμη του κόσμου για εσένα;
Εισπράττω καθημερινά τεράστια αγάπη. Αυτό είναι ευτυχία, αυτό είναι επιβράβευση, αυτό είναι δύναμη ικανοποίησης!

Πως θέλεις να σε θυμάται ο κόσμος στο μέλλον;
Μέσα απ’ το παιχνίδι. Ο παίχτης που δεν πέρασε απαρατήρητος, ο παίχτης που έπαιξε τίμια αυτό που τόλμησε. Να πάει στο δυσκολότερο παιχνίδι του κόσμου!

READ MORE

LATEST NEWS