PEOPLE

Eurovision 2023: Η Loreen με τη Σουηδία η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού

Lifenews

Σε ποια θέση τερμάτισε η Κύπρος;

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο μεγάλος τελικός του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στο Liverpool του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο μεγάλος τελικός στέφθηκε με τεράστια επιτυχία, ενώ οι διοργανωτές φρόντισαν να επιφυλάξουν πολλές εκπλήξεις και συγκινήσεις στο τηλεοπτικό κοινό.

Οι 20 χώρες που κατάφεραν να περάσουν από τους δύο ημιτελικούς, οι Big 5 (Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Γαλλία) αλλά και η περσινή νικήτρια Ουκρανία έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, με τον κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά να παρουσίασε ένα εντυπωσιακό θέαμα για τους θαυμαστές του διαγωνισμού.

Ύστερα από μια αγχωτική διαδικασία με τη ψηφοφορία, η χώρα που κατάφερε να κερδίσει τη φετινή Eurovision είναι η Σουηδία με τη Loreen και το "Tattoo". Η τραγουδίστρια κέρδισε για 2η φορά το διαγωνισμό, κάνοντας τη χώρα της πλέον... βασίλισσα του διαγωνισμού με 7 νίκες! 

Δες την εμφάνιση της:

Όσο αφορά την Κύπρο, ο Andrew Lambrou με το «Broke a Broken Heart», τερμάτισε στην 12η θέση με 126 βαθμούς. Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο το 4αρι που έδωσε η κριτική επιτροπή της Ελλάδας στην Κύπρο, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 

READ MORE

LATEST NEWS