HOLLYWOOD NEWS

Βασιλιάς Κάρολος – Καμίλα: Ολοκληρώθηκε η στέψη τους στο Αββαείο - Φώναζαν «God Save the King»

Lifenews

Δες τα στιγμιότυπα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου και της Βασίλισσας Καμίλα, με τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι να τους έστεψε σε μια λαμπερή τελετή.

Μάλιστα ο Βασιλιάς Κάρολος φόρεσε το στέμμα ηλικίας 360 ετών του Αγίου Εδουάρδου, καθώς εκείνος καθόταν σε έναν θρόνο του 14ου αιώνα στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ.

Ο Κάρολος διαδέχθηκε τη μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον θάνατό της τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά το μεγαλύτερο τελετουργικό γεγονός της Βρετανίας, που η τελευταία φορά ήταν πριν από 70 χρόνια.

Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος φόρεσαν τους Πολιτειακούς (ή Κοινοβουλευτικούς) Μανδύες από πορφυρό βελούδο κατά την άφιξη. Ο Κάρολος φόρεσε τον μανδύα που είχε φορέσει ο Γεώργιος ΣΤ’ το 1937 και η Καμίλα τον μανδύα της Ελισάβετ από το 1953.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, ο οποίος ως μονάρχης είναι ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας και φέρει τον τίτλο «Υπερασπιστής της Πίστεως», έχει εκφράσει επανειλημμένως την επιθυμία του να υπερασπιστεί όλες τις θρησκείες.

Μικρές λεπτομέρειες της τελετής:

Η τελετή της στέψης, που χρονολογείται από το 1066, ξεκινάει.

Ο Βασιλιάς Κάρολος γονάτισε και έβαλε το χέρι του στη Βίβλο για να ορκιστεί.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ενθρόνισης του βασιλιά Καρόλου, ο διάδοχός του, πρίγκιπας Γουίλιαμ, γονάτισε για να αποτίσει φόρο τιμής.

Με το Άγιο μύρο ο βασιλιάς Κάρολος έλαβε το χρίσμα κατά την τελετή στέψης του ωστόσο ήταν η μόνη στιγμή στην τελετή, που δεν μπορούσε να δει το κοινό, αφού τον «κάλυψαν» από τις κάμερες με αυτό το ύφασμα.

Αφού ο Γουίλιαμ ορκίστηκε πίστη και αφοσίωση στον βασιλιά και πατέρα του, τον φίλησε τρυφερά στο μάγουλο.

 

READ MORE

LATEST NEWS