HOLLYWOOD NEWS

Βασιλιάς Κάρολος - Καμίλα: Έφτασαν στο Μπάκιγχαμ – Ξεκινά σε λίγο η τελετή στέψης

Lifenews

Ιστορική στιγμή

Εβδομήντα χρόνια πέρασαν από την προηγούμενη τελετή στέψης στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον Κάρολο Γ’ να στέφεται σήμερα και επισήμως βασιλίας της Βρετανίας.

Εκατομμύρια κόσμου παρακολουθούν από το πρωί σε απευθείας συνδέσεις το ιστορικό γεγονός, ενώ αυτή την ώρα καταφθάνουν στον χώρο οι πολιτικοί αρχηγοί που είναι καλεσμένοι.

Η κορύφωση της τελετής, είναι το μεσημέρι του Σαββάτου με τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι να κάνει τη στέψη του βασιλιά Καρόλου του Γ’, με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η λαμπερή τελετή ξεκίνησε λίγο πριν τις 10.00 το πρωί, με το άνοιγμα των χώρων για το κοινό, κατά μήκος της διαδρομής που θα περάσει η πομπή καθώς και την άφιξη των πρώτο προσκεκλημένων της τελετής, στα σημεία ελέγχου ασφαλείας δίπλα από το κοινοβούλιο στο Victoria Tower Gardens.

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώνονται από μέρες στους δρόμους γύρω από το Μπάκιγχαμ για να απολαύσουν τις ιστορικές στιγμές, ενώ αμέτρητοι είναι και οι δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο που καταγράφουν τα γεγονότα.

Πριν από λίγη ώρα ωστόσο ο Βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα έφτασαν στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Το ζευγάρι θα αναχωρήσει σε λίγη ώρα προς το Αββαείο όπου θα λάβει χώρα η στέψη.

Ωστόσο, μετά τη στέψη το βασιλικό ζεύγος θα αναχωρήσει από το Αββαείο σε μια μεγαλειώδη πομπή με την 253 χρόνων Gold State Coach, η οποία υπόσχεται μια μάλλον λιγότερο άνετη βόλτα.

Η Χρυσή Επίσημη Αμαξα, κατασκευασμένη το 1762 από ξύλο επικαλυμμένο με φύλλα χρυσού, χρησιμοποιείται σε κάθε στέψη από το 1831. Έχει μήκος 7μ. και ζυγίζει 4 τόνους. Στην κορυφή της, χερουβίμ συμβολίζουν την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία, ενώ το μπροστινό τμήμα της είναι διακοσμημένο με Τρίτωνες.

Δες την άφιξη:

READ MORE

LATEST NEWS