LIFESTYLE

Γιώργος Τσιάκκας: Συγκινεί μιλώντας για τον Δημήτρη Ξύστρα - Απήγγειλε σε εκπομπή ανέκδοτο ποίημα του

Lifenews

Ο ηθοποιός έφυγε σε ηλικία 69 ετών

Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα Τετάρτη, 26 Απριλίου ο Δημήτρης Ξύστρας, ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του.

Ο ίδιος έκανε μια σημαντική πορεία σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο, ενώ οι κωμικοί του ρόλοι στην τηλεόραση, έμειναν στην ιστορία.

Ο Γιώργος Τσιάκκας συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Ξύστρα στην πετυχημένη σειρά «Βουράτε Γειτόνοι» στην οποία υποδύθηκε τον «Αντωνάνη Κάττο».

Ο γνωστός σεναριογράφος μιλώντας στην εκπομπή «Με αγάπη Χριστιάνα» συγκίνησε με όσα ανέφερε για τον Δημήτρη Ξύστρα, ενώ απήγγειλε στον αέρα της εκπομπής ένα ανέκδοτο ποίημα του, που του είχε στείλει στο παρελθόν.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ήταν μια αθώα ψυχή, ήταν τόσο δοτικός, πλημμύριζε από αγάπη. Είχαμε μια στενή φιλία, παίξαμε μαζί και έκανε σπουδαία πράγματα. Έχει μια σπουδαία θεατρική και κινηματογραφική διαδρομή. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές μαζί. Τα τελευταία χρόνια του, είδαμε ένα άλλο ταλέντο του, αυτό του ποιητή. Αγαπούσε πολύ την Κερύνεια.

Του έλεγα να τα εκδώσει και μέσα από αυτά έδειχνε και την ευαισθησία του. Τον φώναζαν "κάττο" γιατί αγαπούσε πολύ τα σκυλάκια. Τα έφερνε στο γύρισμα και τα φρόντιζε, ήταν μοναδικός, αγαπούσε τα ζώα και τους ανθρώπους.

Βρήκα ένα ποίημα του που τον χαρακτηρίζει και μου είχε στείλει ο Δημήτρης, το οποίο λέει:
Ταπεινά σας προσφέρω το γέλιο
Ταπεινά σας προσφέρω το δάκρυ
Μοναχός στη ζωή στη σελίδα
Θα με βρείτε στην άκρη».

Δες το απόσπασμα:

 

READ MORE

LATEST NEWS