LIFESTYLE

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Αυτή είναι η όμορφη σύζυγος του κυβερνητικού εκπροσώπου (Φώτο)

Lifenews

Μάθε τα πάντα για τη σχέση τους

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είναι ο νέος Κυβερνητικός εκπρόσωπος στην προεδρία του Νίκου Χριστοδουλίδη, που εδώ και δύο σχεδόν μήνες ανέλαβε μια σημαντική θέση.

Ο ίδιος γεννήθηκε το 1984 στην Πάφο, όπου ζει μέχρι και σήμερα. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποκτώντας πτυχίο Αρχιτέκτονα Μηχανικού και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική όπου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην Αρχιτεκτονική από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (UPenn).

Από πολύ μικρή ηλικία αναμείχθηκε με τα κοινά. Πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου του Α’ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου Πάφου και μέλος της ΕΣΕΜ Πάφου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ασχολήθηκε με τον φοιτητικό συνδικαλισμό υπηρετώντας την ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Διετέλεσε Πρόεδρος της ΦΠΚ Πρωτοπορίας Θεσσαλονίκης το 2008-2009 και εκπρόσωπός της στην ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης. Το 2012 εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Παγκύπρια.

Το 2014 ανέλαβε ως Υπεύθυνος της “Ακαδημίας Πολιτικής Παρέμβασης Νέων” διοργανώνοντας σειρά από συζητήσεις με θέματα όπως την Οριζόντια Ψηφοφορία, Μέθοδοι Κοινωνικής Παρέμβασης των Νέων και άλλα.

Υπηρέτησε ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης "ΠΑΦΟΣ 2017”.

Τον Αύγουστο του 2015 εξελέγη Πρόεδρος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού Πάφου, περίοδο κατά την οποία η ΝΕΔΗΣΥ επέδειξε πλούσια δράση με εκδηλώσεις ενάντια στη Βία Κατά των Γυναικών και αποτέλεσε εμπνευστής της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για ίσες ευκαιρίες στα ΑΜεΑ “νοιάζομαι” η οποία αποτελεί μέχρι σήμερα παγκύπριο θεσμό της ΝΕΔΗΣΥ.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2016 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στον Δήμο Πάφου. Τον Μάιο του 2018 εξελέγη Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ και είναι το μοναδικό εκλεγμένο μέλος του σώματος από την επαρχία της Πάφου.

Στην προσωπική του ζωή είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Σοφοκλέους, που είναι καθηγήτρια Αγγλικών και μέσα από τον γάμο τους απέκτησαν ένα γιο, τον τεσσερισήμισι ετών Γιώργο.

Η σχέση τους μετρά πολλά χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το σχολείο, ενώ παντρεύτηκαν τον Οκτώβριο του 2013.

READ MORE

LATEST NEWS