HOLLYWOOD NEWS

Συγκλονιστική μαρτυρία από την Σάρον Στόουν - «Αν είναι καρκίνος, πάρτε και τα δύο μου στήθη…»

Lifenews

Η σταρ μίλησε για την εμπειρία της με τον καρκίνο του μαστού και πέρασε το δικό της μήνυμα

Η Σάρον Στόουν μίλησε πρόσφατα για την εμπειρία της με τον καρκίνο του μαστού και την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση ενός μεγάλου όγκου στο στήθος της.

Συμμετέχοντας σε έναν έρανο για το Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο των Γυναικών, η 65χρονη ηθοποιός ενθάρρυνε τις γυναίκες να κάνουν εξετάσεις για καρκίνο και μοιράστηκε τη δική της προσωπική ιστορία για να εμπνεύσει τους άλλους να αναλάβουν την ευθύνη της υγείας τους.

Η Στόουν αφηγήθηκε πώς: «Μου είπαν ότι είχα καρκίνο του μαστού, επειδή είχα έναν όγκο που ήταν μεγαλύτερος από το στήθος μου» . Η διάσημη ηθοποιός αποκάλυψε πως ήταν προετοιμασμένη να αφαιρέσει το στήθος της αν ήταν απαραίτητο, ωστόσο, αργότερα έμαθε ότι ο όγκος ήταν καλοήθης. «Πήγα στο νοσοκομείο και είπα "αν με ανοίξετε και είναι καρκίνος, σας παρακαλώ πάρτε και τα δύο μου στήθη"» πρόσθεσε.

Παρά το γεγονός αυτό, το ταξίδι της Στόουν δεν τελείωσε εκεί. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ιστού από το στήθος της και μοιράστηκε ότι ένας πλαστικός χειρουργός της έδωσε μεγαλύτερα εμφυτεύματα στήθους χωρίς τη συγκατάθεσή της, κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης αποκατάστασης του μαστού.

Δείτε το βίντεο:


Στην ομιλία της στην εκδήλωση, η Στόουν εξήρε τον κομμωτή της, ο οποίος της είχε φτιάξει τα μαλλιά όταν υποβλήθηκε στον πρώτο γύρο χημειοθεραπείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Κάλεσε δε, κάθε γυναίκα στην αίθουσα που είχε ή αντιμετωπίζει τον καρκίνο του μαστού να σηκώσει το ανάστημά της και να υποστηρίξει με θάρρος την έρευνα για τον καρκίνο του μαστού.

«Το έχουμε περάσει αυτό. Το έχουμε κάνει αυτό και έχουμε φύγει χωρίς το στήθος μας. Κάποιες από εμάς έφυγαν χωρίς τις φίλες μας, τις μητέρες μας, τις αδελφές μας, τις κόρες μας, τις συζύγους μας. Μπορώ να σας πω ότι οι νονοί των παιδιών μου πέθαναν από [το] γονίδιο BRCA. Έχω χάσει πολλούς φίλους από αυτό. Δεν θέλω να χάσω κι άλλους», δήλωσε η Σάρον Στόουν.

Το μήνυμα της σταρ ήταν σαφές: οι γυναίκες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη της υγείας τους και να μη φοβούνται να εξεταστούν για καρκίνο ή να υποβληθούν στις απαραίτητες θεραπείες. Με την έγκαιρη ανίχνευση και την κατάλληλη φροντίδα, ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί και οι γυναίκες μπορούν να ζήσουν υγιείς και γεμάτες ζωή.
SPL5530913_067


Το 2001, η ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και η είδηση σόκαρε τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο. Η απόφαση της Στόουν να δημοσιοποιήσει τη διάγνωση και τη θεραπεία της ήταν γενναία και βοήθησε στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης. Σε συνεντεύξεις που έδωσε μετά την εγχείρησή της, η Στόουν τόνισε την ανάγκη οι γυναίκες να αναλάβουν την ευθύνη για την υγεία τους και να είναι προληπτικές όσον αφορά τις τακτικές μαστογραφίες.

Η ανάρρωση της ηθοποιού από την επέμβαση ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, δύσκολη, αλλά παρέμεινε αισιόδοξη και αποφασισμένη να νικήσει την ασθένεια. Υποβλήθηκε σε πολύμηνη χημειοθεραπεία και στη συνέχεια ολοκλήρωσε μια πλήρη σειρά ακτινοθεραπείας.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας της, η Σάρον Στόουν συνέχισε να εργάζεται σε κινηματογραφικά έργα και να μιλάει για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. Έγινε επίσης υπέρμαχος της χρήσης εναλλακτικών θεραπειών παράλληλα με τις παραδοσιακές ιατρικές θεραπείες, όπως ο βελονισμός και ο διαλογισμός.
SPL5530913_060

Toν Νοέμβριο του 2022, η ηθοποιός ανακοίνωσε πως έβγαλε πάλι έναν όγκο και υποβλήθηκε σε επέμβαση. Την είδηση έκανε η ίδια γνωστή μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter, μέσα από ένα κείμενο στο οποίο έθιξε και ζητήματα υγείας. Αφού έγραψε ότι διεγνώσθη με έναν «μεγάλο ινομυωματώδη όγκο», κάλεσε όλες τις γυναίκες να «παίρνουν πάντα μια δεύτερη γνώμη» από τους γιατρούς.

Η διάσημη ηθοποιός μοιράστηκε με τους ακολούθους της, ότι αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας. Μέσα από την εμπειρία της εκείνο που θυμάται περισσότερο από όλα, είναι ότι η αρχική διάγνωση για το πρόβλημά της ήταν λανθασμένη, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε μια αχρείαστη χειρουργική επέμβαση. Και ενώ ο πόνος εξακολουθούσε να υπάρχει, η Στόουν χρειάστηκε να κάνει δύο επισκληρίδιες ενέσεις. Γι' αυτό πήγε σε έναν άλλον γιατρό, ο οποίος εντόπισε έναν μεγάλο ινομυωματώδη όγκο που έπρεπε να αφαιρεθεί.

Στην ανάρτησή της, η 64χρονη έγραψε: «Αφορά κυρίως γυναίκες: Μην παρασύρεστε. Πάρτε μια δεύτερη γνώμη. Μπορεί να σώσει τη ζωή σας. Θα απέχω για 4-6 εβδομάδες μέχρι να αναρρώσω πλήρως. Σας ευχαριστώ που νοιάζεστε. Είναι όλα καλά».

READ MORE

LATEST NEWS